Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson raser mot Tottenham

- Jeg er utrolig skuffet, sier Manchester United-manageren.

Torsdag ble det kjent at Tottenham hadde sikret seg stortalentet Ezekiel Fryers fra belgiske Standard Liege.

Engelskmannen kom til den belgiske klubben fra Manchester United sommeren 2012. Tottenham var også da svært interessert i å hente forsvarsspilleren, men kom ikke til enighet om pris med Old Trafford-klubben. Kun seks måneder senere har londonklubben altså hentet 20-åringen fra den belgiske klubben for en sum som ikke er oppgitt.

- Utrolig skuffet
Måten Tottenham har gått fram i denne saken får Manchester United-manager sir Alex Ferguson til å rase.

- Jeg er utrolig skuffet over Tottenham. De har manipulert situasjonen. De ville kjøpe ham av oss i fjor, men vi ble ikke enige om pris, sier skotten ifølge ITV.

- De tok ham på prøvespill, men da de kom tilbake fra treningsleir i Portugal, ga de oss beskjed om at de ikke hadde råd til ham, fortsetter skotten.

Fryers fikk to a-lagskamper for United før han flyttet til Belgia, og er ansett som et stort talent.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Plutselig signerte han for Standard Liege, men jeg ventet at han ville gå til Tottenham i januar. Ligaledelsen bør etterforske dette, sier Ferguson.

- Tottenham bør ikke få registrere ham til spill i Premier League og saken må etterforskes. Det vil være spor her. Det er jeg sikker på, sier manageren.

Ikke gjort noe galt
Tottenham hevder sin uskyld i saken.

- Zeki Fryers sto uten kontrakt i sommer. Vi ønsket å hente ham, men kunne ikke komme til enighet med United om en avtale, sier en talsperson for Spurs til ITV.

- Zeki ønsket å dra til Standard Liege. De betalte det United krevde. Men da Standard sparket sin manager i november, var ikke lenger Zeki en del av planene der, sier talspersonen.

Tottenham mener at dette faktisk er slik som kan skje i fotball.

- Som et resultat av dette, og at han var hjemsyk, tok hans agent kontakt med flere klubber i England. Dette ga oss en ny mulighet til å signere han, forklarer Spurs.

- Manchester United vil uansett få fem prosent av den overgangssummen vi har betalt, sier talspersonen til londonklubben.

Kommentarer til denne saken