Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson raste etter «Kvisvik-mål»

En blemme av Manchester United-keeper Tim Howard sendte Chelsea til ligacupfinalen mot Liverpool. Men Sir Alex Ferguson skylder på forsvaret.

Tim Howard ble syndebukken da Manchester United tapte 1-2 hjemme for Chelsea i semifinalen av ligacupen. Seks minutter før slutt la Damien Duff et frispark inn fra kanten, ingen spillere var borti ballen, men Howard lot den seile inn ved bakerste stolpe.

Målet var noe likt det Raymond Kvisvik scoret for Norge mot Bahrain. Og denne gangen så faktisk dommeren at ballen var over Uniteds mållinje...

- De scoret på et frispark fra 45 meter. Du vinner ikke kamper når du slipper inn slike mål. Forsvaret hadde alle muligheter til å angripe ballen før den spratt inn, sa Sir Alex Ferguson ifølge BBC etter matchen.

Lampard - Englands beste?
Frank Lampard ga Chelsea ledelsen da han avsluttet iskaldt fra kort hold etter en pasning fra Didier Drogba før pause. Midtveis i 2. omgang utliknet så Ryan Giggs med en utsøkt lobb for hjemmelaget - uten at det hjalp.

Kampen sett under ett vant London-laget en fortjent seier. Chelsea virket alltid litt farligere da de angrep, og United fikk lite ut av mye ballbesittelse. Chelsea stilte med sitt beste tilgjengelige lag, og fikk betalt for det. Manchester United på sin side betalte kanskje for at de startet med Wayne Rooney på benken.

Det var nemlig først da Rooney kom innpå i 2. omgang at United virkelig spilte bra.

Da skapte de til gjengjeld flere gode sjanser, og Chelsea kan takke Fru Fortuna for at hjemmelaget ikke utliknet i sluttminuttene. United kunne også fått et straffespark da Wayne Bridge tok Quinton Fortune i Chelseas 16-meter.

- Jeg er lei av å snakke om straffespark vi ikke fikk. I den første kampen skulle vi hatt et straffespark, og vi skulle hatt et i den andre kampen også. Jeg er skuffet, men den diskusjonen er over, sa Ferguson.

Mourinho - Ferguson 3-0
Tapet var Fergusons første i en semifinale i en engelsk cup, mens Jose Mourinho ledet laget sitt til nok en triumf. I fjor senket Mourinhos Porto United i Champions League. I serieåpningen vant Chelsea 1-0 på Stamford Bridge, og onsdagens kamp ga nok en Ferguson-skalp i Mourinhos belte.

Men han forberedte seg faktisk på tap.

- Jeg var forberedt på å tape kampen og forlate Old Trafford med et smil, bare for å fortelle alle hvor selvsikre vi er. Laget mitt vil aldri miste selvtilliten eller mentaliteten bare på grunn av et tap her, sa Mourinho til BBC.

Reklame

Best i test: Maskinene som gir deg sunnere frityrmat

Kommentarer til denne saken