RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson støtter Liverpool i Suarez-saken

Foto: Peter Byrne /Pa Photos / NTb scanpix
Sist oppdatert:
- Det er helt utrolig. Jeg kan fortsatt ikke få det til å stemme.

Manchester United-manager Sir Alex Ferguson støtter Liverpool for ikke selv å suspendere Luis Suárez etter at uruguayaneren bet Chelseas Branislav Ivanovic.

Han begrunner støtten med at hvis Liverpool selv hadde utestengt ham ville Det engelske fotballforbundet (FA) kanskje ha reagert enda kraftigere enn å utestenge ham i ti kamper.

Ferguson sier at hendelsesforløpet minner om hvordan FA behandlet United etter at franske Eric Cantona foretok sitt berømte kung fu-spark mot en Crystal Palace tilskuer i 1995.

I troen på at FA ikke skulle foreta seg noe ytterligere, utestengte United selv Cantona i fire måneder. Likevel reagerte FA med mer enn å doble straffen.

- Jeg tipper de er glade for at de ikke utestengte ham selv. Det fungerte ikke for oss. David Davies som var FAs talsmann den gang lovte at hvis vi selv straffet spilleren ville de ikke foreta seg noe mer i saken, sa Ferguson.

- Tenk dere – en ni måneders utestengelse. Det er helt utrolig. Jeg kan fortsatt ikke få det til å stemme, sa Ferguson om episoden som skjedde for over 18 år siden.

Også Manchester City-manager Roberto Mancini ble overrasket over FAs reaksjon overfor Suarez. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere