RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferguson til angrep på Henry

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
«Krigen» mellom United og Arsenal fortsetter: Nå ber Alex Ferguson FA straffe Thierry Henry.

Ferguson mener Arsenal-spissens takling av United-back Gabriel Heinze i forrige helgs møte på Old Trafford var overlagt. Og at den var styggere enn Ruud van Nistelrooys nedsparking av Ashely Cole, som førte til tre kampers karantene for nederlenderen.

Nå ber Sir Alex det engelske fotballforbundet straffe Henry like hardt.

- Vi skal legge saken frem for FA og avventer deres reaksjon. Taklingen av Heinze var grusom, sier Ferguson ifølge BBC.

For seint?
Klubbene har anledning til å be FA granske spesielle hendelser, men det er forventet at informasjon skal fremlegges innen 48 timer etter kampslutt.

Sammenstøtet mellom franskmannen og argentineren skjedde like før pause i forrige søndags ligakamp. Heinze ble liggende på bakken etter en takling av Arsenals Fredrik Ljungberg.

Thierry Henry forfulgte ballen, og forsøkte tilsynelatende å hoppe over Heinze da han traff United-backen i bakhodet med kneet.

Henry hevdet det hele var utilsiktet, og dommer Mike Riley unnlot å gi United frispark.

- Typisk Arsenal
Ferguson er også oppbrakt over Arsenal-spillernes oppførsel kampen sett under ett.

- Edu hadde en grusom takling av Paul Scholes som kunne resultert i et beinbrudd. Arsenal laget til sammen 24 frispark i kampen; sju mot Heinze og fem mot Ronaldo.

- Patrick Vieira var skyld i seks frispark, men fikk ikke kort før etter det femte. Phil Neville fikk derimot gult første gang han forårsaket frispark, oppsummerer Ferguson.

- Jeg er stolt over hvordan spillerne mine taklet presset. Vi har alltid vist at vi kan tape med ære. Det negative som skjedde søndag overskygget prestasjonen vår, men så oppfører jo Arsenal seg alltid på denne måten, gjør de ikke? spør Ferguson.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere