Gå til sidens hovedinnhold

Ferguson trodde ikke på Hughes

Sir Alex Ferguson innrømmer nå at han ikke trodde det minste på at Mark Hughes ville bli en suksessrik manager.

Ferguson hadde Hughes som elev i sine tre første sesonger som sjef på Old Trafford. Nå innrømmer skotten at han ikke så all verdens med manager-potensial i waliseren på den tiden.

- Det kan være vanskelig å peke ut hvem som lykkes som managere. Det var for eksempel ingen av oss som trodde at Mark Hughes ville bli manager, ikke på en million år, sier Ferguson i et intervju med Uniteds klubbmagasin Inside United.

- Bryan Robson trodde vi derimot skulle bli en toppmanager, tilføyer han.

Tre semifinaler
Ingen av de spådommene har vel slått helt til. Hughes har nemlig bevist at han har noe å fare med på trenerbenken. I 2003 – i sitt fjerde år som walisisk landslagssjef – førte han hjemlandet til EM-playoff etter å ha slått blant andre Italia i gruppespillet.

Videre ledet han Blackburn til semifinale i FA-cupen tre år på rad – og til en oppsiktsvekkende sterk sjetteplass i ligaen i 2005/2006-sesongen. Det fanget interessen til Manchester City, som ansatte Hughes i 2008. Belønningen ble tiendeplass i sesong nummer én.

Nå ser det imidlertid atskillig mer lovende ut. I øyeblikket er klubben nummer seks i den engelske eliteserien, men bare tre poeng skiller opp til Arsenal på bronseplass. I tillegg er de lyseblå klare for semifinale i ligacupen – mot byrival Manchester United.

Bryan Robson har på sin side slitt noe mer. Ned unntak av perioden i Middlesbrough på slutten av 90-tallet har han slitt med å tiltrekke seg storklubber. I øyeblikket er United-legenden landslagssjef i Thailand.

Oppmuntrer spillerne
Om Ferguson innrømmer at han er overrasket over sin tidligere elevs innsats i managerstolen, er han rask med å legge til at man her snakker om krevende spådomskunst.

- Det er ikke lett å vurdere slike ting, fordi man ikke vet riktig hvilke ambisjoner spillerne har, sier skotten.

Han har sett en rekke United-spillere bli managere når den aktive karrieren er over.

- I øyeblikket har vi jo Giggs, Scholes og Neville som går på trenerkurs. Det er flott, og jeg oppmuntrer dem til å gjøre det. Det gir en plattform dersom de vil bli i dette gamet, sier 68-åringen.

I trenerrekkene på Old Trafford har han som kjent også en annen tidligere elev: Ole Gunnar Solskjær.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken