Etter at rapportene om at Michael Owen var på vei til Manchester United begynte å komme i går kveld, har mange fått summet seg litt og sett på hva denne overgangen faktisk kan bli til.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Tidligere storspiller, nå spaltist i The Times, Tony Cascarino, er ikke helt sikker på hva han skal mene.

- Det å komme til United er en stor utfordring for Michael Owen, men han vil se på det som en gyllen mulighet til å ta tilbake plassen på det engelske landslaget. Hvis han scorer mål og spiller bra for Premier League-mesterne, kan han ikke bli ignorert av Fabio Capello. Så på en måte er dette Michael Owens største sesong i karrieren. Han er ved et veiskille på klubb- og internasjonalt nivå, skriver Cascarino.

Les også: Owen er i Manchester

Owen har erfaring
Han mener Owen vil ta utfordringen på strak arm. Han har tross alt spilt for Real Madrid før. Samtidig er han meget bekymret for Owens skadehistorie.

Fergusson skal ha visst om Owen Hargreaves skadeproblemer, men kjøpte han likevel, noe han sikkert angrer på i dag. Men han kjøpte også Ruud van Nistelrooy selv om han nettopp hadde blitt bra etter kneskade, og tok Henrik Larsson inn i varmen da han var forlatt i den svenske serien. Begge ble en stor suksess.

Hele poenget med overgangen, er å kjøpe inn en erfaren spiss, mener Cascarino. Akkurat som da Ferguson kjøpte Teddy Sheringham for å erstatte Eric Cantona.

- Men likevel er det en av Fergies rareste signeringer. Ikke fordi Owen ikke kan score – han vil alltid skape sjanser og som oftest ta vare på dem. Men noen vil se på det som en rar reaksjon på at de tapte mot Real i racet om Lyons Karim Benzema, som er en ung og meget ettertraktet spiller.

Gammel vane for Ferguson
Ferguson har også en vane for å hente inn spillere som har dårlig rykte. Han tok imot hissigproppen Roy Keane og den eksentriske Eric Cantona. De fleste vet hva de gjorde for United.

De fleste engelske aviser melder også at Michael Owen kostet Newcastle nærmere 410 millioner de fire årene han var der. I løpet av den tiden fikk han 65 kamper fra start og scoret 30 mål.

Men Cascarino tenker også på hvordan samspillet på topp vil foregå nå som Rooney hadde sett for seg at han skulle bli veteranen på topp.

- Min andre betenkelighet er at dette kanskje ikke er bra for Wayne Rooney. Jeg trodde han skulle lede angrepslinjen neste sesong som midtspiss. Med en gang Cristiano Ronaldo dro, var det Fergies sjanse til å si: Wayne, nå går du rett inn i midten, og du trenger ikke å bekymre deg for at Ronaldo kommer inn i veien for deg noen ganger. Du er vår hovedangriper. Hva vil skje nå?

Stor skepsis
- Owen gjør ikke stort utenfor straffeområdet, noe som betyr at Rooney, igjen, må gjøre jobben utenfor boksen. De har spilt før for England, men Rooney scoret fire mål i EM i 2004, og kunne endt opp som toppscorer, noe jeg aldri hadde trodd med Owen på banen. Ronaldo skapte mange muligheter for Rooney, men Owen gjør ikke så mye for sine angrepspartnere og passer egentlig ikke inn i laget. Hva vil Owen gjøre for Rooney?

BBC deler også denne skepsisen. For det første må Owen overkomme det naturlige hatet fra fansen som tidligere Liverpool-spiller, og for det andre må han holde seg i form. Blackburn-manager Sam Allardyce ville ikke engang tatt på Owen med silkehansker i frykt for å skade ham.

- Jeg trenger en spiss som kan være tilgjengelig for 30 kamper neste sesong. Det har ikke skjedd med Owen de siste fire årene, sa Allardyce til i forrige uke.

Daily Mail er også fokusert på Owens skadehistorikk, og skriver at Owen i sine fire første måneder i Newcastle klarte kunstykket å få lyskestrekk, strekk i låret og brekket bein i foten.

Neppe imponert
Det er også blitt satt spørsmål om Owen har full fokus på fotballen.

- Det har også vært et spørsmålstegn om Owens profesjonelle forpliktelser, hvor Wigan-sjef Dave Whelan har undret seg om spilleren brukte for mye tid på sin forkjærlighet på hesteveddeløp, skriver The Guardian.

Unitedfansen er neppe imponert over handelen som er blitt gjort frem til nå. Etter at Ronaldo og Tevez dro var de forspeilet at både Franck Ribery og Karim Benzema skulle ta over. Nå kan de ende opp med Antonio Valencia og Michael Owen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!