*Nettavisen* Sport.

Ferist forårsaket ny skrekkvelt

Foto: Team Type 1 (www.teamtype1.org)

Italiensk rytter fraktet bort i luftambulanse.

25.08.11 12:43

Det var ikke bare Kurt Asle Arvesen som fikk hard medfart onsdag. Under USA Pro Cycling Challenge gikk fem ryttere i bakken idet de var i ferd med å passere en ferist.

Verste gikk det ut over italienske Daniele Callegarin. Team Type 1-rytteren ble fraktet til sykehus i Denver via luftambulanse.

Callegarin pådro seg brudd i begge armene i fallet. Han fikk dessuten betydelige skader i ansiktet, munnen og ellers dype kutt og sår.

- Han mottar behandling for skadene. Det vil bli gjennomført røntgenundersøkelse og undersøkelser for nevrologiske skader, opplyser lagets pressetalsmann, Chris Baldwin.

- Legene har bestemt at han skal fraktes til et sykehus i Denver via luftambulanse. Der vil han motta ytterligere behandling. Han er for øvrig ok og stabil, men er selvsagt rystet. Han gikk ned for telling i stor hastighet på en ferist, sammen med en del andre ryttere, utdyper han i en pressemelding.

Ulykken skjedde etter rundt tre mils sykling på den 209 kilometer lange dronningetappen i det amerikanske rittet.

Også Andrew Randell (SpiderTech), Sergio Hernandez (Jelly Belly), Davide Frattini (UnitedHealthcare) og Ivan Basso (Liquigas) var involvert i velten.

Basso slo håndleddet, men maktet likevel å fullføre etappen. Hernandes brakk kragebeinet og Randell pådro seg et mindre brudd i ryggen.

Det er for øvrig ingen nordmenn med i rittet som avsluttes søndag. George Hincapie (BMC Racing) vant den 2. etappen og Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) leder rittet sammenlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.