Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferist forårsaket ny skrekkvelt

Foto: Team Type 1 (www.teamtype1.org)
Sist oppdatert:
Italiensk rytter fraktet bort i luftambulanse.

Det var ikke bare Kurt Asle Arvesen som fikk hard medfart onsdag. Under USA Pro Cycling Challenge gikk fem ryttere i bakken idet de var i ferd med å passere en ferist.

Verste gikk det ut over italienske Daniele Callegarin. Team Type 1-rytteren ble fraktet til sykehus i Denver via luftambulanse.

Callegarin pådro seg brudd i begge armene i fallet. Han fikk dessuten betydelige skader i ansiktet, munnen og ellers dype kutt og sår.

- Han mottar behandling for skadene. Det vil bli gjennomført røntgenundersøkelse og undersøkelser for nevrologiske skader, opplyser lagets pressetalsmann, Chris Baldwin.

- Legene har bestemt at han skal fraktes til et sykehus i Denver via luftambulanse. Der vil han motta ytterligere behandling. Han er for øvrig ok og stabil, men er selvsagt rystet. Han gikk ned for telling i stor hastighet på en ferist, sammen med en del andre ryttere, utdyper han i en pressemelding.

Ulykken skjedde etter rundt tre mils sykling på den 209 kilometer lange dronningetappen i det amerikanske rittet.

Også Andrew Randell (SpiderTech), Sergio Hernandez (Jelly Belly), Davide Frattini (UnitedHealthcare) og Ivan Basso (Liquigas) var involvert i velten.

Basso slo håndleddet, men maktet likevel å fullføre etappen. Hernandes brakk kragebeinet og Randell pådro seg et mindre brudd i ryggen.

Det er for øvrig ingen nordmenn med i rittet som avsluttes søndag. George Hincapie (BMC Racing) vant den 2. etappen og Tejay Van Garderen (HTC-Highroad) leder rittet sammenlagt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!