Leclerc får selskap av lagkamerat Carlos Sainz i første startrekke. Verdensmester Max Verstappen i Red Bull måtte nøye seg med tredje beste tid og starter bak dem.

– Forrige runde endte dårlig for meg, men i dag gikk det bra. Vi starter først, og så må vi fullføre jobben i morgen, sa Leclerc.

– Tilhengerne her er helt ville. Det er utrolig å se hvor mye sporten har vokst her i USA de siste årene.

Sainz krasjet under trening fredag, men slo tilbake i kvalifiseringen.

– Ut fra hvor jeg var i går er jeg fornøyd med dette. Det kommer til å bli et interessant løp, sa han.

Overrasket

Verstappen hadde bestetiden før Ferrari-duoen skjøv ham ned fra toppen av lista mot slutten av den tredje og siste kvalifiseringsomgangen. Selv gjorde nederlenderen en feil i sitt siste forsøk. Han kom for langt ut i en sving og bannet over teamradioen.

– Egentlig er jeg litt overrasket over at vi var så konkurransedyktige i kvalifiseringen. Denne dagen handlet om å lære seg banen og finne god balanse i bilen. Vi har en god sjanse i morgen, sa Verstappen.

Han vant i Imola for to uker siden og tok kraftig innpå Leclerc i VM-sammendraget da Ferrari-føreren gjorde en feil som kostet ham flere plasser i hovedløpet.

Bedring

Lewis Hamilton, som i protest mot Formel 1s smykkeforbud møtte til pressekonferanse iført tre armbåndsur, ringer på hver eneste finger og en haug med halskjeder, noterte sjette beste tid. Det er iallfall klar forbedring for den britiske tittelgrossisten som har slitt i sin Mercedes-bil så langt i sesongen.

– Det er min beste kvalifisering på en stund. Det er gjort mye godt arbeid i stallen. Det går ikke like fort framover som vi skulle ønske, men vi må bare jobbe videre, sa han til Sky Sports.

Foran seg hadde han også Sergio Pérez (Red Bull) og Valtteri Bottas (Alfa Romeo). Hamiltons teamkollega George Russell ble utslått i 2. kvalifiseringsomgang.

Det er første gang det kjøres VM-runde i Formel 1 i Miami.

(©NTB)