RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ferrari i sentrum for ny dopingskandale?

(Sirotti)
Sist oppdatert:
Nå kan det smelle igjen.

Torsdag begynte ryktene rundt en politirazzia mot et sykkellag å svirre.

Saken ble allikevel avdramatisert kraftig da det russiske storlaget Katjusja senere på kvelden ga ut en presssemelding hvor de fortalte at NSA (Nucleo Antisofisticazioni e Sanit) hadde vært på besøk for å be om å se den medisinske historien til fem ryttere, hvor en av rytterne ikke lenger skulle være tilknyttet det russiske laget.

Også Lampre fikk besøk
NSA er, ifølge cyclingnews, det italienske mat og narkotika-departementet. Katjusja meldte at de hadde vært behjelpelige og at det ikke var snakk om noe ransakelse eller søk etter ulovlige preparater.

Fredag begynte derimot snøballen å rulle, da det kom det frem at Lampre også hadde fått besøk av italienske myndigheter. Det italienske laget ligger og trener ved Etna, en vulkan syklistene skal klatre opp på den niende etappen under årets Giro d’Italia.

Det var de to rytterne Michele Scarponi og Leonardo Bertagnolli myndighetene ønsket å ta en prat med.

Michele Ferrari i sentrum for dopingring?
Ifølge rapportene var det informasjon i de biologiske blodpassene til de to Lampre-rytterne og Aleksandr Kolobnev, Vladimir Karpets, Mikhail Ignatiev, Vladimir Gusev (alle Katjusja-syklister) og Eugeni Petrov (Tidligere Katjusja, nå Astana-rytter) myndighetene var på jakt etter på torsdag.

Den nye informasjonen har ført til at spekulasjoner om en ny kommende dopingskandale har blusset opp. For i tillegg til at myndighetene avla disse rytterne et besøk er Lampre-laget i sentrum av den pågående dopingetterforskningen, som kranser omkring farmasøyten Guido Nigrelli.

De nye spekulasjonene kretser seg derimot rundt en mer kjent «bråkmaker» innen legebransjen. De nevnte rytterne skal visstnok være linket til den italienske legen Michele Ferrari, og det skal være derfor de er i myndighetenes søkelys.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

OGSÅ I TRØBBEL: Flere Katjusja-ryttere, deriblant Aleksandr Kolobnev, skal være mistenkt for å ha kontakt med skandalelege Michele Ferrari.
OGSÅ I TRØBBEL: Flere Katjusja-ryttere, deriblant Aleksandr Kolobnev, skal være mistenkt for å ha kontakt med skandalelege Michele Ferrari.

Torsdagens to hendelser kan vise seg og bare være toppen av et isfjell. Etterforskningen rundt Ferrari er nemlig sterkt linket til den føderale etterforskningen av Lance Armstrong. Rytterne som i går fikk besøk av NSA skal være en del av en lengre liste med ryttere som etterforskere mistenker at er knyttet til Ferrari.

Michele Scarponi benekter på sin side, ovenfor cyclingnews, at han har noe som helst med Ferrari å gjøre.

- Jeg har absolutt ingenting med han å gjøre, sier Scarponi.

Hjalp Vinokourov
Ferrari er ikke den legen i sykkelmiljøet med det reneste rullebladet. Han var i flere år lege for US Postal og Lance Armstrong, og ble pekt ut av Floyd Landis som en sentral mann i det som angivelig vis har vært organisert doping i det amerikanske laget.

I tillegg jobbet han tett med Alexandre Vinokourov før Tour de France 2007. Og ja, det var det året kasakhen ble tatt for doping.

I mellom den tid, i 2004 for å være presis, ble Ferrari dømt for idrettslig bedrag og for å ha misbrukt sin legelisens til å skrive ut resepter. Avgjørelsen ble endret fordi en rekke beviser i saken var foreldret.

Omdømmet til den italienske legen er så dårlig at mange lag nekter sine ryttere å ha kontakt med ham. Det sies også at den italienske olympiske komite har makt til å suspendere ryttere som samarbeider med Ferrari.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere