*Nettavisen* Sport.

Ferrari lar Schumacher gå

Foto: Peter Steffen/EPA

Michael Schumachers sensasjonelle comeback kommer stadig nærmere.

15.12.09 13:45

Den mestvinnende formel 1-føreren gjennom tidende plasserte kjørehanskene på hylla i 2006, og var nær et comeback da brasilianske Felipe Massa i Ferrari skadet seg i sommer. Men Schumi ble stoppet av en nakkeskade han pådro seg i en motorsykkelulykke.

Nå er nakken helt ok igjen, og spekulasjonene om et comeback har fått ny næring, og tirsdag skjøt ryktene fart da Ferrari-sjefen uttalte at han er villig til å gi slipp på formel 1-kongen.

- Kan forlate oss
Et eventuelt comeback blir dermed ikke for Ferrari, laget han har blitt verdensmester sammen med hele fem ganger. I sommer ble 40-åringen enig med Ferrari om en ny kontrakt, og rollen tyskeren nå skal fylle består av å være ambassadør, konsulent og testfører for Ferrari.

Men det spørs om Schumi rekker å komme i gang med disse oppgavene. For tyske Mercedes har nå lagt ut agnet.

- Om han bestemmer seg for å ta et annet veivalg vil ikke kontrakten være gjeldende. Du kan ikke jobbe som en konkurrent og med oss på samme tid, sier Ferrari-sjef Luca di Montezemolo til Reuters.

Dermed er det opp til den tidligere mesteren å bestemme hva han vil gjøre.

Sammen med landsmann
Mercedes har overtatt Brawn-laget, og øverst på listen over førere, som kan fronte den nye formel 1-satsingen til bilgiganten, troner Michael Schumacher.

Allerede nå er det klart at den ene føreren blir Nico Rosberg, sønnen av den finske formel 1-verdensmesteren Keke Rosberg. Nico er født i Tyskland.

- Jeg håper at det blir klart hvem som blir den andre i teamet ganske raskt, og i øyeblikket går det veldig sterke rykter om at det blir Michael Schumacher. Jeg har ingen anelse om det stemmer, men selvsagt ville det vært helt fantastisk, sier Rosberg.

Den tyske storavisen Bild skriver at Schumi allerede har blitt enig om en avtale som er verd mer enn 50 millioner kroner.

Hovedpersonen selv som fyller 41 i januar har fortsatt ikke kommentert ryktene.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.