Gå til sidens hovedinnhold

Ferrari-sjef forklarer nedturen

Ferrari-direktør Ross Brawn forklarer i all beskjedenhet hvorfor det gikk seks VM-løp uten at Michael Schumacher vant. - Vi hadde glemt hvordan vi skulle takle tap. Det var så lenge siden, mener han.

Brawn er teknisk direktør for Ferrari, og var selvfølgelig en glad mann etter Michael Schumachers seier på Monzabanen søndag. Det var tyskerens første seier på en god stund.

- Gikk lett i fjor

Michael Schumacher leder VM med tre poengs forsprang til Juan Pablo Montoya. Det er betydelig jevnere denne sesongen enn det var i fjor. Da vant Ferrari både førernes og fabrikkenes mesterskap, etter at Schumi og Rubens Barrichello vant 15 av 17 løp.

Ifølge Brawn førte dette til at Ferrari glemte hvordan det føltes å tape, og derfor heller ikke utviklet seg like mye som konkurrentene.

- Vi kom fra en sesong hvor alt gikk relativt lett. Når du kommer i slike situasjoner må du huske hvordan du gjorde det. Kanskje gikk det noen løp før vi husket det, sier Brawn til AFP.

- Fantastisk sesong

Direktøren mener det vil være en fantastisk triumf om laget klarer å forsvare titlene sine denne sesongen, ettersom årets VM er så jevnt.

- Det vil være spesielt om vi klarer å gjøre det i år. Vi har hatt dette problemet (se link, red. anm) med dekkene de siste ukene, men generelt mener jeg dette har vært et fantastisk år. Uansett hva man måtte mene om endringene som ble gjort i vinter, må man innrømme at det har skapt et strålende VM, legger han til.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar