*Nettavisen* Sport.

Ferrero stoppet Massu

Foto: (Scanpix)

Den store overraskelsen i Madrid Masters, chileneren Nicolas Massu, maktet ikke å slå til med en sensasjonsseier over verdensetten Juan Carlos Ferrero.

Massu har nærmest vært en sensasjon i Spania, og har slått ut store tennisnavn som Gustavo Kuerten og Andy Roddick på sin vei til finalen.

Den spanske 23-åringen brukte to og en halv time på å avgjøre finalen i mastersserieturneringen med 6-3, 6-4, 6-3. Det var hans 11. turneringsseier, men den første på hardcourt innendørs.

Ferrero toppet allerede ATPs entryranking, men passerte med søndagens seier Andy Roddick også i Champions Race-rankingen.

- I stedet for å tilegne trofeet til min døde mor, tilegner jeg det i dag til min far som så meg vinne fra tribunen, sa Ferrero ifølge Reuters.

Blir rikere

Seieren ga ham 3,7 millioner kroner i seierspremie. Nå tar han en ukes pause før han deltar i årets siste mastersserieturnering i Paris. Dermed er det Masters Cup i Houston og Davis Cup-finale på gress mot Australia i Melbourne.

- Jeg har stor tro på meg selv og vet at jeg kan spille bra også på gress, sa Ferreira som ikke hadde det lett hele veien mot triumfen i Madrid. I sin første kamp avverget han to matchballer mot Wayne Ferreira.

- Skjerpet

- Det var så vidt det gikk bra i den kampen, og det hjalp meg til å være skjerpet resten av uka. Seieren her vil hjelpe på selvtilliten resten av året, sa hjemmefavoritten som ble hyllet av 9500 tilskuere. Blant dem var flere av Real Madrids fotballstjerner.

I alt var det rekordmange 100.000 tilskuere i løpet av uka.

PS: Med seieren søndag kveld er Ferrero nærmere en toppseedning til Masters Cup, som avslutter sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.