Gå til sidens hovedinnhold

Fersk United-signering avslører Rooney-råd

Et møte med Wayne Rooney gjorde inntrykk på den ferske Manchester United-spilleren Noam Emeran.

Noam Emeran (16) signerte nylig for Manchester United etter å ha vært ønsket av en rekke europeiske storklubber.

Den franske angriperen er tiltenkt en rolle i Uniteds ungdomsavdeling, og forteller i et intervju med Le Parisien hvorfor valget falt på nettopp United.

Blant annet ble et møte med klubblegenden Wayne Rooney utslagsgivende for unge Emeran. De to møttes på Old Trafford, og Rooney kom med noen velvalgte ord til talentet.

Les også

Merson mener seier over Liverpool bør sikre Solskjær United-jobben

- Han sa til meg: «En spiller gjør gode eller dårlige avhengig av hvor målbevisst han er». Jeg skjønte at jeg må stille høye krav til meg selv, sier Emeran til Le Parisien.

Både Manchester Evening News og Le Parisien skriver at Emeran var ønsket av klubber som Paris Saint-Germain, Barcelona og Juventus.

Supertalentets far, Fritz Emeran, forteller til Le Parisien at det var viktig å finne en god balanse mellom utdanning og det sportslige for 16-åringen. Han er spent på sønnens fotballfremtid.

Les også

Følger United tett: - Kan ikke lytte til fansen når det gjelder Solskjær

- Når man ønsker å bli proff så tar man tøffe valg fra en ung alder. Det er hyggelig å se han signere for Manchester United, men det blir enda flottere den dagen han spiller sin første proffkamp, sier far Emeran, som selv kan se tilbake på en karriere som fotballspiller.

Den franske avisen skriver at avtalen med Emeran strekker seg over tre og et halvt år, og at Amiens kan sitte igjen med opp mot to millioner euro, eller omtrent 20 millioner kroner, for overgangen.

Kommentarer til denne saken