Gå til sidens hovedinnhold

Ferskingene reddet Norges ære

Ferskingene Nila Håkedal/Ingrid Tørlen og Tarjei Skarlund/Kjell Arne Gøranson reddet Norges ære i verdensserien i sandvolleyball i Stavanger.

Før turneringen hadde Norge tre OL-klare sandvolleylag. Ingen av dem klarte å hevde seg på hjemmebane.

Bjørn Maaseide/Iver Horrem ble nummer 25 og sist i Maaseides siste turnering i hjembyen. Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen ønsket seg finale og ble bare nummer 17, mens Kathrine Maaseide og Susanne Glesnes gikk trinnene ned fra 7. plass i Berlin til 13. plass i Stavanger.

Nila Håkedal og Ingrid Tørlen hadde ingen forventninger. De slet med skader i henholdsvis mage og lår, og hadde gitt opp OL-drømmen også. Tarjei Skarlund og Kjell Arne Gøranson kom inn på wild card. Duoen har riktignok levert flere sterke prestasjoner de siste ukene, men var likevel et klart tredjevalg blant de norske herrelagene.

OL-plass igjen
Så var det likevel ferskingene som sto fram. Først fredag da Håkedal/Tørlen spilte seg til kvartfinale og personlig beste med femteplass, etter blant annet å ha slått årets europamestere. Slik sikret de seg også en plass på OL-laget igjen.

Lørdag var det Skarlund/Gøransons tur til å imponere. Seieren over Dain Blanton/Jeff Nygaard fra USA luktet svidd, og den kostet da også krefter. Så mye at det ikke var nok igjen da Todd Rogers/Sean Scott, også de fra USA, ventet i neste runde.

Amerikansk seier 2-0 (21-14, 21-17) var faktisk helt fortjent. Og symptomatisk for kampen prøvde Skarlund (1) og Gøranson (2) tre ganger å slå ballen forbi blokka til Sean Scott på matchballen, men de mislyktes alle tre gangene.

Verdens beste?
- Det var nok kanskje litt symptomatisk, ja. Så er han i tillegg en veldig god blokker, og kanskje verdens beste forsvarsspiller – sammen med Martin Conde. Så det var ikke bare det at vi spilte dårlig i den kampen, de spilte også veldig godt, sier Kjell Arne Gøranson.

Men hva gjør vel det på en dag som denne.

- Dette er helt vanvittig. Det er noe av det største jeg har vært med på, sa Tarjei Skarlund etter at han og Kjell Arne Gøranson hadde slått franske Stephane Canet/Mathieu Hamel 2-1 (31-29, 16-21, 28-26) sent fredag kveld. Så fulgte de altså opp med en enda større prestasjon, seieren over Blanton/Nygaard.

Blitt voksne
For Tarjei Skarlund og Kjell Arne Gøranson representerer turneringen i Stavanger det endelige beviset på at de er blitt voksne. Sammen hadde de en 13. plass fra Serbia og Montenegro som sitt beste før Stavanger. Men det er først i Vågen det norske volleyballpublikummet har fått se med egne øyne hva de egentlig kan.

- Klart det er viktig for oss å prestere her. Vi har invitert sponsorene våre på fest, og da er det jo greit at vertskapet stiller med det beste de kan, sier Tarjei Skarlund og gliser bredt.

Norge 1
Ålesunderen og hans samspillssende kristiansunder har stått fram som Norges klart beste herrelag i Stavanger. De spilte jevnt med amerikanerne Fonoimoana/Wong (tapte 2-1), som slo Kjemperud/Høidalen i to strake sett.

De slo japanske Watanabe/Shiratori i to strake sett, mens Kjemperud/Høidalen måtte gjennom tie-break for å slå det samme laget. De slo franske Canet/Hamel, som hadde relativt lett match mot Maaseide/Horrem tidligere på dagen.

- Det er kanskje fordi vi er i best kampform om dagen. Kanskje fordi vi spiller med lavere skuldre også. Vi har ingen OL-kvalifisering å tenke på, heller ingen som forventer at vi skal spille oss langt opp i turneringen. Det gjør vi ikke selv engang, sier Skarlund. (©NTB)

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer