RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fest i Bergen!

Foto: hesteguiden.com
Sist oppdatert:
En rekke storløp skal avikles denne lørdagen med topptravere i aksjon på løpende bånd, og en alenevinner kammer hjem svimlende 38 millioner kroner! Sjekk våre V75-tips her.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Vi har således en pangdag å se frem til sportslig sett i byen mellom de syv fjell, og et av mange høydepunkter er Bergens 3-årsfestival for varmblodshestene med hele 200.000 kroner til vinneren i V75-3. Litt skuffende at flere av de beste av våre norskfødte i årgangen glimrer med sitt fravær i det løpet, men det ligger an til et severdig oppgjør uansett.

Unghestfenomenet Tekno Odin skal i ilden i Nils A. Skjolds Æresløp med 100.000 kroner til vinneren i V75-1, og den ferske norgesrekordholderen skal i det løpet forsøke å hente 20 meter tillegg på Odd Storetvedts hjemmehåp Dag Odinson. Når vi så i tillegg har Jacob Meland og Kniksens Æresløp for eliten for begge raser å se frem til, ja så kan det nesten ikke bli bedre enn dette, og det er i nettopp et av disse oppgjørene vi fant vår banker for dagen.

Dronninga ærer Kniksen igjen?
Ja, vi tror nemlig at veien til tet blir veldig billig for 3 Tinita Love i Kniksens Æresløp i V75-6 ved denne anledningen, og når vi ikke helt kan se for oss hvem som skal lage tempo på dette løpet, tror vi ikke at dronninga lar seg fange til slutt. Skuffet kanskje en smule ved å gi seg litt fra tet ved femteplassen på 13.7 full vei i den siste starten, men en tøff 11-åpning på det løpet satt nok litt i beina til slutt.

I fjor nærmest besvimte 8-årshoppa i et langløp på Bjerke under Derby-helgen, men etter litt pause i den påfølgende starten gikk hoppa et pangløp. Reiste nemlig til Bergen fem uker senere, og vant nettopp dette oppgjøret på fine 13.0 fra et iskaldt tolvtespor den gangen (blåste rundt konkurrentene til slutt).

Vi tror på en gjentagelse av den bedriften i år, og da bokfører i så fall vår banker for dagen nye 100.000 kroner på en fra før velfylt konto. Både 3 Makarov og 5 Navy Seal U.S. er typer som er avhengig at tøft tempo i rygger for å komme til sin rett, og dersom vi leser dette løpet riktig blir det sannsynligvis tøft for dem begge å kneble Hoppestad-traveren til slutt.

Vår rangering: A: 3 B: 2-5 C: 9-11-12 D: 7-4-1-6-8-10

Annonse: Grøstad med kanontips på Bjerke onsdag 19. oktober og fire femmere betalte tilbake eventyrlige 251 028 kroner

Tjomsland åpner ballet
Ja, i den innledende avdelingen i Nils A. Skjold Æresløp setter sørlendingen seg opp bak et av tidenes største talenter, og da snakker vi om den ferske norgesrekordholderen 9 Tekno Odin.

En helt rå prestasjon stod 3-åringen for i den siste starten ved triumfen på 25.0 full vei (22.5 siste tusen) på en klinete bane på Forus, og så langt har Moe Odin-sønnen kun tapt et løp i karrieren. Ved seier på lørdag blir Tjomsland-traveren millionær i livets niende start, og vi tror sjansene for at så skjer skal være svært gode.

Vi garderer ikke på våre to minste spilleforslag, men vi synes at det er litt spennende å ha krysset av for hjemmehåpet 7 Dag Odinson på våre to største spilleforslag. Storfavoritten skal tross alt hente 20 meter på en hest som ble tilmålt solide vinnersjanser når de skulle stått likt i Kriteriet tidligere i høst, og da synes vi at et kryss kan forsvares.

Ble dog tatt bort av en bevisstløs veterinær den gangen, og vi er ikke helt fremmed for at talentet til Odd Storetvedt kan by opp til dans. Vi synes at andrevalget i spillet så lekker ut ved triumfen på 27.0 full vei i den nest siste starten, og vi ser frem til en meget spennende duell.

Vår rangering: A: 9 B: 7 C: 8-3-6-5 D: 1-2-4

Kommentarer til V75-2 finner du her!

Hamre/Borg igjen?
Det er i hvert fall slett ikke utenkelig at stall Hamre nok en gang kammer hjem den gjevest sjekken pålydende hele 200.000 kroner i Bergens 3-årsfestival i den tredje avdelingen slik de gjorde med Glideable Volo i fjor, og deres fremste håp denne gangen er 5 Saturn Blue Chip. Vi synes at 3-åringen stod for en råsterk innsats til sølv på solide 14.6 full vei bak gode Out Of Nowhere i den siste starten, og som svært sannsynlig tethest tilmåler vi Credit Winner-sønnen solide vinnersjanser.

Fra Danmark kommer trener Kai Jensen med en svært god hest i form av 6 Robin Laser, og det er mangeårig dansk champion Birger Jørgensen som er stødig kusk bak Pine Chip-sønnen. Toer i det Danske Kriteriet på 15.9 over stayerdistansen 2500 i den siste starten, og det vitner om høy klasse. Avsluttet voldsomt fint til slutt den gangen, og vi krysser tidlig.

Vi likte veldig godt 4 Sizzling Volo i debuten her til lands ved tredjeplassen på 15.5 full vei (satt fast til slutt bak gode Movie Q.C. den gangen), og med løp i kroppen etter veldig lang pause bør 3-årshoppa ha gått veldig mye fremover på form.

Vi har blitt voldsom imponert av 1 Great Sensation i hele år, og selv om 3-årshoppa støter på bedre hester enn noen gang etter litt pause, tør vi ikke å avskrive den tøffe Øverland-traveren. Av de bedre i årgangen er 2 Youremyman (avsluttet flott til fjerde på 16.7 full vei fra køen i Kriteriet i den siste starten), og sporet på lørdag er helt perfekt for Lindy Lane-sønnen.

Vår rangering: A: 5 B: 6-4-1-2 C: 9-10-3-12 D: 7-8-11

Annonse: Klokkene viste 10.9/500 meter og her klemmer Rolf Lerum til med et rått drag i V75-3 i Bergen

Tre hester gjør opp
Vi har i hvert fall vanskelig for å få øyet på mer enn tre vinnerkandidater i Jacob Melands Æresløp i den fjerde avdelingen, og mye vil bli avgjort ned startsiden i dette løpet. I en feilfri utgave tror vi at 7 Norheim Faksen sitter i teten ut av den første svingen, og da blir i så fall ikke 5-åringen lett å fange til slutt.

Etter et strålende prøveløp på 24.0 full vei i den nest siste starten stod Järvsöfaks-sønnen for en strålende innsats til fjerde på 24.7 (2600 meter) i NM i den siste starten (sterkt å avslutte bra den gangen etter å ha vært i overkant hissig underveis), og en kjapp sprint skal være Romtveit-traverens beste distanse.

Vi tror ikke at 1 Moe Brage vinner fra tet, og champion Eirik Høitomt må trolig nok en gang kjøre på sjanse. Løser det seg til slutt speeder trolig 9-åringen ned samtlige nok en gang, slik han gjorde ved triumfen på 24.5 i NM i den siste starten, og da bokfører i så fall Moe-traveren årets sjette triumf.

Dersom de to antatt beste ikke skulle bli helt enige om posisjonene der fremme i front kan 5 Feseth Lynet profitere på dette til slutt, og da får Engvold-traveren en plass på vårt store system. Stigende form på 10-åringen (klart godkjent til tredje i NM), og på lørdag er det tilbake på favorittdistansen sprint som gjelder.

Vår rangering: A: 7 B: 1-5 C: 6-4-2 D: 8-3

Duell i vente
To grunnlagsklatrere av de helt sjeldne støter sammen i et kaldblodsløp i den femte avdelingen, og da snakker vi om to hester som til sammen har vunnet hele 16 løp denne sesongen. Går fra klarhet til klarhet gjør 5 Alm Taragon, og etter nærmest å ha gjort narr av sine konkurrenter i de to siste startene, blir selvsagt ikke 5-åringen lett å stoppe på ny.

Avsluttet i 20-fart ved triumfen på flotte 24.3 over en sprint i den siste starten, og dersom Lome Kongen takler lang reise for første gang i karrieren, er det trolig ikke snakk om saken.

Noen kastekjepp er dog ikke 1 Ramstad Odin snakk om, og vi synes at det lyser litt igjennom av uttalelsene til trener og kusk Geir V. Gundersen i forkant av dette løpet at 4-åringen vil fremstå i en klart forbedret utgave til lørdagens dyst kontra det siste seiersløpet.

Vant på 26.4 full vei uten å være helt på topp i den siste starten, og det forteller det meste om hvilken kapasitet det er på denne Moe Odin-sønnen. Vi tror på tet for Gundersen-traveren, og da ser vi slett ikke bort i fra at storfavoritten kan få det tøft fra utvendig posisjon underveis (og da krysser vi av for andrevalget i spillet på våre tre største spilleforslag).

Vår rangering: A: 5 B: 1-14-2-6-3 C: 4-7-15-8-9-10-11-12-13

Kommentarer til V75-7 finner du her!

Spilleforslag
Til V75-løpene på Bergen travpark har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 400, 800 og 2160 kroner (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Bergen
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpene fra Bergen på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere