RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festen fortsetter i Drammen

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Sist oppdatert:
Serieleder Strømsgodset er i knallform og befester serieledelsen. Sjekk vårt oddstips.

Det er et strålende langoddsprogram søndag med masse spennende norsk fotball på menyen. I Premier League møtes Manchester United og Chelsea til kamp om ligagullet og det spilles mange interessant kamper også rundt i fotball-Europa.

Sportspills meny søndag:
Tippetips: Krisen fortsetter i Odd
Lesertips: Lesernes oddstips søndag

Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener

Vi beveger oss til Tippeligaen i dette oddstipset der vi har svært god tro på at hjemmesterke Strømsgodset tar tre nye poeng og beholder serieledelsen. Ronny Deilas svært spennende mannskap har vunnet fire av dem kamper i Tippeligaen denne sesongen og arbeidsulykken i Kristiansand i andre serierunde (tap 1-5) ble som kjent veldig preget av den feilaktige utvisningen av Godset-keeper Adam Larsen. Hjemme i Drammen er tre kamper vunnet med solide 9-3 i målforskjell, og borteseieren mot Viking for fjorten dager siden, forteller at deilas unge mannskap også er i ferd med å kunne lykkes på bortebane.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Tromsø har også levert en fin sesongåpning og står uten tap etter fem kamper (3-2-0). På Alfheim er alle kampene vunnet, mens bortekampene mot Molde (2-2) og Sogndal (0-0) begge har endt med poengdeling. Søndag må Sigurd Rushfeldt unnværes, ellers er det ingen problemer i Tromsø-mannskapet. Tromsø imponerte ingen i noen av sine to bortekamper, og i bortekampen mot Sogndal var hjemmelaget klart nærmest seieren.

Kjetil Lundebakken, Razak Nuhu og André Hanssen (kneoperert) er ute for Godset, men ingen av disse ville vært aktuell for førsteelleveren uansett. Troppen: Lars Stubhaug, Adam Larsen Kwarasey, Glenn Andersen, Lars Sætra, Kim André Madsen, Krister Aunan, Alexander Aas, Muhamed Keita, Øyvind Storflor, Jo Inge Berget, Ola Kamara, Fredrik Nordkvelle, Omar Elabdellaoui, Mohammed Abu, Eirik Markegård, Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik, Alfred Sankoh.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Vi har veldig god tro på at Strømsgodset fortsetter den strålende trenden på hjemmebane og tar sin fjerde strake trepoenger på Marienlyst. Tromsø har har ikke overbevist i sine bortekamper til nå, og selv om Per Mathias Høgmo er en mester i å disponere sitt lag og spille på resultat, tror vi de sprudlende unggutta til Ronny Deila får grunn til å juble søndag kveld. Godset har vunnet de to siste tilsvarende på Marienlyst med 2-1, vi har som nevnt svært god tro på gjentagelse søndag H til 2,05 i odds. Kampen kan selvsagt spilles som singel, men vi dobler med en kamp fra Adeccoligaen.

Asker - Bodø/Glimt
Hjemmelaget har klart overgangen til Adeccoligaen bra og er ubeseiret etter fire kamper (1-3-0). Slo Ullern 2-0 i cupens første runde og klarte 2-2 mot sterke Bryne i forrige serierunde, og har generelt møtt bra motstand i sine fire første seriekamper.

Bodø/Glimt har fått en katastrofal start på sesongen og står med to poeng på 14. plass. Hjemme er det blitt to uavgjorte, mens bortestatistikken viser null poeng og 0-6 i målforskjell. Ekstra ille er det at bortetapene er kommet mot svake Sandnes Ulf og Hødd.

Mannskapsmessig ser det meste greit ut for hjemmelaget og Asker som i god Gaute Larsen-ånd spiller 4-4-2, gjør ingen endringer verken i forsvarsfireren eller i midtbanefireren, men en formløs Jan Banan Tømmernes viker trolig plassen for islendingen Atli Heimisson på topp, som dermed danner spisspar med Armin Sistek, sier oppmann Leif Hamsun til Sportspill lørdag formiddag. Heslum som ellers kunne fortelle at det var ventet 2500 til 3000 tilskuere til kampen på Føyka stadion.

Hos Bodø/Glimt er det verre stilt. Karl Morten Eek (spilt tre av fire kamper), Christian Berg (spilt tre av fire kamper) og Thomas Jacobsen (spilt alle fire kampene) er alle uaktuell grunnet skader. I tillegg er stopperen Per Verner Rønning høyst usikker.

Bør være en fin sjanse for Asker dette, mot et svekket Glimt-lag som heller ikke trives godt på reise og har altså allerede røket 0-3 i begge bortekampene til nå mot Hødd og Sandnes-Ulf. 2,00 er oddsen for at Gaute Larsens disipler tar årets andre seier og det har vi svært god tro på og vi spiller da en dobbel med seier til Strømsgodset og Asker.

Spilleforslag søndag (totalodds 4,10 og innsats kr 100):
Kamp 51 Strømsgodset - Tromsø 2,05 3,00 3,05
Kamp 54 Asker - Bodø/Glimt 2,00 3,10 2,85
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger søndag:

- Vi var lenge inne på å foreslå et spill på uavgjort i toppkampen mellom Manchester United og Chelsea. Ett poeng sikrer mer eller mindre ligamesterskapet til United og da ender det gjerne slik for meget rutinerte United. 3,15 er oddsen for poengdeling
- Superspissen Sanchez og di Natale er begge tilbake for Udinese til ettermiddagens kamp mot Lazio som sliter med karantener. Udinese fester grepet om fjerdeplassen? Odds 2,05
- Valenciennes tar et langt steg bort fra nedrykkstriden dersom de tar tre poeng hjemme mot meget skaderammede Rennes. 2,35 på hjemmeseier er spennende, men vi vet jo at U-faren er skyhøy i Frankrike der det har vært mye overraskende resultater i det siste
- Bryne kommer til Briskeby uten svært viktige Tommy Høiland som er suspendert og viser i tilegg sviktende form. 2,35 på hamarsingene kan være interessant, men foreløpig er vi usikre på hvor bra dette Hamkam-laget er.
- Hjemme på Høddvoll kommer Hødd til å ta mange poeng. I kveld kommer bortesvake Nybergsund på besøk. Tre poeng til ulsteinvikingene?
- For de som er igang tidlig kan et hjemmespill på Mallorca prøves. Villarreal har hatt et meget tøft kampprogram i det siste, og Mallorca er sterke hjemme. Kampstart kl 12, og hjemmeoddsen er 2,40
- Det kan også være spennende med et langskudd på svært hjemmesterke Erzgebirge Aue mot serievinner Hertha Berlin (som mangler noen viktige spillere). 2,75 på hjemmelaget mot et Hertha Berlin i fortsatt opprykksrus kan vurderes.
- Start må ha en ypperlig sjanse til tre poeng mot et Aalesund-lag som blant annet må unnvære kaptein Fredrik Carlsen i kveld, men 1,60 på H blir man ikke veldig spillesugen av. Da frister 2,55 på mer enn ettmålsseier til Start mer.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere