RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/Scanpix

Festen over for Lindsey

Sist oppdatert:
Skidronningen kopierte søstrene Løseth i VM-avslutningen.

Hun var på jakt etter sitt tredje gull på tre starter i VM i Val d'Isere, Lindsey Vonn (24), og hun lå svært godt an etter første omgang.

Den amerikanske jenta lå på andreplass, bare 24 hundredels sekund bak Manuela Mölgg, som ledet.

En sterk prestasjon med tanke på tommelskaden jenta fra Vail i Colorado pådro seg da hun skulle åpne en flaske champagne og feire VM-gullet i utfor.

- Jeg prøvde å fokusere på kjøringen, slik jeg kan, og ikke tenke på tommelen. Det var tøft, ikke bare på grunn av smerten. Løypa er ganske vanskelig. Det ble litt keitete, men jeg er glad for at jeg kom meg ned, sa Vonn til Reuters etter første omgang.

Men Lindsey Vonn kjørte ut tidlig i andre omgang og avsluttet dermed VM på noe skuffende vis. Likevel er det ingen tvil om at hun fortjener dronningtittelen. Hun vant gull i både super-G og utfor før hun skadet seg på champagneflasken og måtte stå over storslalåmrennet.

Også italienske Mölgg kjørte ut i finaleomgangen. Dermed endte gullet opp i armene til tyske Maria Riesch, som avsluttet verdensmesterskapet i de franske alpene med en fantastisk finaleomgang.

Riesch slo sølvvinner Sarka Zahrobska fra Tsjekkia med hele 77 hundredeler. Tanja Poutiainen fra Finland var over sekundet bak den tyske vinneren.

Søstrene Løseth - Lene, Nina og Mona - hadde ingen god dag i de franske alpene. Alle tre kjørte ut i første omgang. Trøsten får være at de likevel ble historiske: Dette var første gang tre søstre deltok i samme øvelse i et verdensmesterskap.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere