Gå til sidens hovedinnhold

Festival stopper lønnen

Premier League-spillerne får ikke betalt for andre gang.

Portsmouth sliter ikke bare sportslig med en sisteplass i Premier League. Nå har de bekreftet at mesteparten av førstelagspillerne ikke har fått lønn i november. Årsaken skal være at Premier League-klubben er avhengig av utbetalinger fra sine arabiske eiere, som som på grunn av en religiøs festival i Saudi-Arabia, ikke har fått utbetalt lønningene.

Har skjedd før
Også septemberlønningen ble forsinket, men da var det fordi den daværende eieren Sulaiman Al-Fahim ikke hadde de nødvendige pengene til lønninger og prøvde istedet å selge klubben til nåværende eier, Ali Al-Faraj.

At spillerne igjen går uten lønn er blitt bekreftet av klubben selv.

- Portsmouth FC kan bekrefte at de fleste førstelagsspillerne har ennå ikke fått utbetalt novemberlønnen. Klubben vil fredag betale en del av lønnen, og så vil eierne betale resten i løpet av noen dager, sier de ifølge Sky Sports.

Skylder penger
Portsmouth skylder også andre klubber penger. De har ennå ikke betalt Chelsea for Glen Johnson, som de kjøpte og som de senere solgte videre til Liverpool. Overgangssummen fra Liverpool har blitt fastlåst i påvente av at saken skal løse seg.

Lenger nede i divisjonen er det enda flere klubber som også sliter med å betale ut lønninger. Chester City, Bournemouth, Crystal Palace og Watford har spillere som har godtatt en utsettelse av lønnsutbetalingen.

Bekymret
Gordon Taylor, direktør i spillerforeningen Professional Fotballers' Association (PFA), er bekymret for den forsterkede trenden.

- Hvis dette også skjer i Premier League, er det ikke noe bra for spillets image. For hvis det er slik, kommer neppe dette til å bli tatt nådig opp av Premier League-sjefene. Jeg trodde dette løste seg da de fikk nye eiere for noen få uker siden.

Klubben ligger for øyeblikket på sisteplass i Premier League med bare sju poeng på fjorten kamper.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant

Kommentarer til denne saken