Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Festklar gullgutt

Foto: (Reuters/Scanpix)
Patrick Staudacher satte Bode Miller grundig på plass i Åre i dag. Nå skal han ta en fest på nivå med konkurrenten.

ÅRE (Nettavisen): - Jeg er glad for å dra hjem til hotellrommet, for jeg har ikke sett mye til det i dag, sa en småsliten gullvinner Patrick Staudacher til verdenspressen.

- Og så blir det helt sikkert en fest i kveld også, la han til.

Dermed overtar han stafettpinnen amerikanske Bode Miller har holdt hardest i siden ankomsten til VM-byen. Amerikaneren festet til sent på natt om både lørdags- og søndagskvelden. Under dagens konkurranse virket han likevel i godt slag, før to store feil sendte den regjerende verdensmesteren ned til en skuffende 24. plass.

- Sorry, Patrick!
Dermed var bordet duket for en ny VM-konge. Men det var en langt mer beskjeden italieneren som satte seg ned ved den hvite duken.

Han virket nesten litt malplassert, Patrick Staudacher, der han satt mellom Fritz Strobl og Bruno Kernen på ettermiddagens pressekonferanse.

- Unnskyld, Patrick! Men du var ikke blant mine favoritter i dag. Jeg tenkte: «Noen må da kjøre fortere enn dette», da jeg kom inn til 2. plass i dag, fortalte Kernen åpenhjertig.

Men ingen maktet å slå den 26-årige i VM-debutanten fra Italia. Og kun Strobl kjørte fortere enn Kernen, som dermed ble skjøvet ned til bronseplassen på podiet.

Kuttet ut slalåm
I målområdet sto en lettere forvirret Staudacher og gliste. Mann etter mann kom for sent til å straffe tiden i det som opprinnelig ikke var hans alpinfokus i det hele tatt.

Han skiftet nemlig fokus fra slalåm mot super-G, da han ble italiensk mester i grenen i 2001. Likevel hadde han ikke annet enn femteplassen fra Bormio å slå i bordet med innen fartsdisiplinene denne sesongen.

I dag vekket han den sovende alpinkjempen til live igjen, da han ble Italias første VM-vinner siden legendariske Alberto Tomba tok hjem gullet (i slalåm) i Sierra Nevada for 11 år siden.

- Det er en fantastisk følelse å ha oppnådd noe likt som Alberto Tomba gjorde. Det er selvfølgelig noe jeg er stolt over, avsluttet Staudacher før han satte kursen mot banketten.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!