Gå til sidens hovedinnhold

Festvideo av Kulusevski sirkulerer på nett. Nå får han kritikk av landslagssjefen

Det hersker uro i den svenske EM-troppen få dager før premieren.

Juventus-stjerne Dejan Kulusevski testet sammen med Mattias Svanberg positivt for koronaviruset tirsdag. De to mister dermed EM-premieren mot Spania.

Samtidig som den positive testen til Kulusevski ble bekreftet har det i etterkant blitt spredd en video av 21-åringen i sosiale medier. Videoen som ifølge Expressen er publisert 31. mai viser Kulusevski på en hjemmefest i dagene mellom Sveriges to oppkjøringskamper før EM.

Onsdag fikk landslagssjef Janne Andersson spørsmål om oppstyret.

- Han innser at det absolutt ikke var bra og det synes ikke jeg heller, men smitten hans kommer mest sannsynlig ikke derfra, sier Andersson ifølge Expressen.

Les også: Sverige får knusende kritikk: - Det er ikke smart

Legen: - Jeg vet ikke

Landslagslege Anders Valentin uttalte tirsdag at Kulusevski med stor sannsynlighet ble smittet mellom 29. mai og 2. juni, i perioden der spillerne fikk fri mellom de to kampene.

- Vet dere hva han gjorde under fridagene?

- Jeg vet ikke i detalj, sier Valentin.

Kulusevskis rådgiver Anders Cedhamre sier at han ikke kjenner til noen video.

– Jag vet ikke om noen film. Kjenner ikke til det. Hva spillerne gør når de har fri vet vi lite om, sier han.

Video sirkulerer - rykter florerer

Samtidig som den svenske EM-troppen må innrette seg etter nye strenge rutiner som følge av de positive testene, florerer det også av rykter og spekulasjoner i Sverige om hvordan det kunne skje at to av spillerne har blitt smittet.

Blant dem som stiller seg undrende er den svenske fotballreporteren Patrick Ekwall. Han var den første som erfarte at den svenske troppen var rammet av koronasmitte tirsdag. Under EM er han ekspert hos Fotbolldirekt sammen med Mathias Luhr.

I Sverige sirkulerer den nå heftig omtalte videoen av Juventus-profilen der han er samlet sammen med flere andre mennesker på det som ser ut som en fest. Ifølge svenske medier er filmen tatt opp 30. mai, i forkant av treningskampen mot Armenia. Om disse opplysningene stemmer har Kulusevski brutt koronarestriksjonene i landet, skriver Fotbolldirekt.

- Er det slik at han har brutt reglene så er harmonien borte, sier Luhr og påpeker at han krysser fingrene for at filmen som sirkulerer i sosiale medier ikke er spilt inn den siste tiden.

- Det er jo et slag, ikke bare mot den svenske troppen, men også kanskje mot den harmonien som har eksistert, sier Ekwall.

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff