Gå til sidens hovedinnhold

Fet julebonus for Hattestad

Ola Vigen Hattestad kan glise midt oppe i finanskrisen.

Ørje-løperen har vært suveren i sprintverdenscupen så langt i sesongen, og står med tre seire av tre mulige på den korteste distansen for skiløperne – til tross for at han i år mener sprintløypene er for lange.

Seirene har ført til at han leder sprintverdenscupen suverent med 300 av 300 mulige poeng. Nærmest ligger lagkamerat Tor Arne Hetland med 171 poeng. Etter seieren i Düsseldorf i helga, leder Ola Vigen Hattestad også verdenscupen totalt – nesten like suverent. Sveitsiske Dario Cologna er nærmest med sine 208 poeng.

Men Hattestad plukker ikke bare poeng. Tre seire individuelt, samt en sprintstafettseier, har gitt pene 51.000 sveitsiske franc i rene premiepenger. Det tilsvarer drøye 325.000 norske kroner. Med andre ord har sprinteksperten allerede håvet inn en pen årslønn, og det bare på rennene før jul!

Det kan med andre ord bli en innbringende sesong totalt for Hattestad, som nå velger bort Tour de Ski for å være best mulig rustet til rennene som kommer etter det tunge etapperennet, inkludert VM i Liberec i februar.

På kvinnesiden er det kun verdenscupleder Aino Kaisa Saarinen og sprintverdenscupleder Petra Majdic som kan skilte med en lignende førjulslønn, med henholdsvis 48.250 og 47.500 sveitsiske franc i premiepenger.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget