RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fetisov (51) gjør comeback

Foto: AFP/Scanpix
En av tidenes beste hockeyspillere skal knyte på seg skøytene igjen, 34 år etter debuten.

Vjatsjeslav Fetisov er en av tidenes mestvinnende ishockeyspillere og var en svært viktig del av Sovjetunionens fantastiske landslag på 80-tallet.

Nå skal han i en alder av 51 år gjøre comeback i CSKA Moskva, samme klubb som han startet karrieren i.

Fredag spiller Fetisov back for CSKA i en kamp i Kontinantal Hockey League (KHL), ettersom klubben mangler en back på grunn av skaden til Denis Kuljasj, melder den russiske avisen Gazeta.

- Vi trengte desperat en forsvarsspiller til. Fetisov trenger regelmessig med oss og har gått med på å hjelpe laget. Vi må bare få gjort ferdig papirarbeidet, sier trener Sergej Nemtsjinov.

Fetisov la opp i 1998, 40 år gammel, og ble senere president i klubben. Han var idrettsminister i Russland fra 2002 til 2008. Som spiller vant han sju gull-, én sølv- og to bronsemedaljer i VM-sammenheng og OL-gull i både 1984 og 1988 med Sovjetunionen, samt Stanley Cup to ganger med Detroit Red Wings.

Fetisov er ikke den første ishockeyspilleren som utøver sporten på høyt nivå i 51 års alder. Kanadieren Gordie Howe spilte en hel NHL-sesong med Hartford Whalers som 51-åring i 179/80. Chris Chelios (47) spilte for øvrig i NHL til og med forrige sesong. Han er fortsatt aktiv, men denne sesongen tilbringer han foreløpig på nivået under NHL.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere