Gå til sidens hovedinnhold

Fevang: - Hele greia er suspekt

Morten Fevang tror en kontraktsklausul kan ha påvirket spilltid og ny Odd-kontrakt. Tull, mener Dag-Eilev Fagermo.

Onsdag ble det klart at Morten Fevang er ferdig i Odd Grenland etter sesongen. Les mer om saken her.

Når Nettavisen tar kontakt med Fevang onsdag formiddag, er det en skuffet 38-åring som tar telefonen.

Han mener han er god nok for et år til, og legger ikke skjul på at han frykter han er offer for urent spill av Odd Grenland for å slippe å ha ham med videre.

- Jeg har en klausul i kontrakten min som gjør at den blir automatisk fornyet med én sesong til hvis jeg starter 75 prosent av kampene denne sesongen, inkludert cupkamper. Da hadde jeg fått kontrakt neste år med en lønn som er halvparten av den jeg har i dag. Jeg synes det er suspekt hele greia, det er litt rart at jeg ikke havner på 75 prosent, sier Fevang til Nettavisen.

- Tror du klubben har vraket deg i enkelte kamper for at du ikke skulle ende på 75 prosent startede kamper?

- Det blir kun spekulasjoner fra min side. Jeg har vært litt skadet også, men det er rart at man plutselig skal bli for dårlig. Fagermo sier det ikke er spekulert i det, så det er vanskelig å si. Men det er litt rart, gjentar Fevang.

- Kunne vært et «rasshøl»
Fevang forteller samtidig at han ikke har lagt særlig vekt på klausulen, og det samme burde Odd Grenland ha gjort, mener han.

- Jeg har selv hatt mulighet til å påvirke tallet. I to-tre kamper har jeg selv sagt at det er bedre om jeg blir byttet inn og at andre får starte. Jeg kunne vært et «rasshøl» og sagt at jeg var klar til å spille fra start (for å sikre ny kontrakt). I stedet har jeg følt at laget bør komme først, sier han.

- Mener du at du blir straffet for å sette laget foran deg selv?

- Jeg vet ikke om jeg blir straffet, men man kan tenke sånn i ettertid. Jeg kunne ha vært kynisk og tenkt på meg selv, men det har jeg ikke gjort. Jeg har tenkt på laget, ikke prosenter. Jeg føler jeg har spilt fast hele år, det er det som er poenget. Om jeg hadde havnet på 70 eller 90 prosent hadde det omtrent vært det samme, sier han.

Likevel benytter Odd Grenland seg altså av klausulen som gjør at de ikke trenger å tilby Fevang kontrakt neste år.

- Det står nedfelt i kontrakten min, så de har alt på det rene. Hadde jeg vært frisk hele sesongen, hadde jeg nådd kravet om 75 prosent. De har sitt på det rene, men jeg mener det bør gå an å se gjennom fingrene på det tallet, sier Fevang.

Fagermo: Ser at det kan se spekulativt ut
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo skjønner at Fevang mener klubben bør se gjennom fingrene på klausulen, men er ikke enig med sin egen kaptein.

- Jeg forstår det, men det er en grunn til at klausulen er der. I alderen hans kan skader og sånne ting gjøre at han ikke når et visst antall kamper, sier Fagermo til Nettavisen.

- Har det vært en medvirkende faktor i laguttak at Fevang nærmet seg 75 prosent og automatisk kontraktsfornyelse?

- Det har det aldri vært, og jeg har ikke visst om klausulen før langt ute på høsten, og jeg har ikke vært med på å lage klausulen. Jeg kan se at det ser spekulativt ut, men det er ingen som kødder med Morten Fevang i Odd. Han er den eneste spilleren som har et tilbud i form av jobb i markedsavdelingen. Det fikk ikke Anders Rambekk, det fikk ikke Tommy Svindal Larsen eller Torjus Hansén, så det sier litt om hva slags «standing» Morten har i klubben, sier Fagermo.

- Han sier han hadde gått ned i halv lønn neste sesong – likevel er det uaktuelt for dere å forlenge. Hvorfor det?

- For det første er det feil. Det er ikke økonomiske grunner til avgjørelsen, men sportslige grunner som er hovedårsaken. Vi jobber med å få inn spillere som holder et nivå som gjør at vi klarer å komme tilbake til øvre halvdel av tabellen. Fevang er kanskje den beste spilleren i Odds historie, men han er 38 år og blir ikke hurtigere. Det er en tid for alle, det er bare naturlig, sier Fagermo.

- Er det feil at han hadde gått ned i halv lønn for å spille neste år?

- Det er feil, men jeg svarer ikke på det i avisa. Lønna han hadde fått hvis han skulle vært med neste sesong, er en høy lønn i Odds målestokk. Men økonomien er som sagt ikke det viktigste argumentet her.

Morten Fevang svarer slik når han blir konfrontert med Fagermos påstander om at han lyver om det eventuelle lønnskuttet.

- Det er nøyaktig halvparten ned, pluss at vi gikk ned 10 prosent på grunn av lønnskutt i sommer, sier Fevang.

Vurderer andre tippeligaklubber
Odd-kapteinen går nå mot en usikker fremtid. Han kan jobbe i Odd Grenlands markedsavdeling, men har mest lyst til å fortsette som tippeligaspiller. Hvor det blir, er usikkert.

- Jeg har ikke gjort meg noen tanker om det ennå, men er åpen for det meste. Jeg har lyst til å spille et år til, og det vil jeg primært gjøre i Odd Grenland. Odd er klubben min, og det er der jeg vil avslutte. Men jeg må kanskje tenke i andre baner, sier han.

Nå er det derfor aktuelt å spille tippeligafotball for en annen klubb neste år.

- Ja, jeg må i hvert fall vurdere det, sier Fevang, som påpeker at han setter pris på den enorme støtten han har fått av lagkamerater, motstpillere og supportere etter at nyheten ble kjent onsdag.

Ber bedrifter betale
Oddrane-leder Tommy Hagen våknet opp til nyheten onsdag morgen. Overfor Nettavisen puster supportersjefen tungt når han tenker på klubbens avgjørelse.

- Vi synes det er trist, Morten har vært en bauta for klubben i mange år. Jeg har likevel på følelsen at han kommer til å fortsette å være en del av klubben på en eller annen måte. Det håper jeg. Jeg har også et lite håp om at det kommer noen eksterne pengesterke mennesker som kan bidra til at Morten får spille i ett år til. Innad i spillergruppa tror jeg han er viktig, sier Hagen til Nettavisen.

Om den muligheten, svarer Fevang slik:

- Jeg er åpen for det, men mener det blir feil at man må ut på frierferd for å beholde folk. Det hadde vært greiere å slippe at sympatien skal gjøre at jeg blir værende. Det bør være sportslige grunner som holder meg her, sier Fevang.

- Føler du at du er god nok for et år til?

- Ja, det er jeg ikke i tvil om. Både motivasjonen og lysten er der, avslutter Fevang.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene