*Nettavisen* Sport.

FFK endrer målsetting

Foto: Linn C. Olsen/Scanpix

Nå går plankebylaget også offisielt for medalje.

21.07.08 18:52

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Før sesongen var årets mål i Fredrikstad høyst oppnåelig. Det var kun snakk om å forbedre fjorårets 8. plass. Helt frem til forrige uke har klubben også tviholdt på det. Andre har snakket om gull, sølv, bronse og en plass i Europa-cupen neste sesong, men klubben har hele tiden stått hardt på den målsettingen.

Går for medalje
Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd.

- Vi leder serien, og jeg synes også vi leder serien fortjent så langt. Vi har vel kanskje vært det jevneste laget så langt, sier FFK-trener Anders Grönhagen til Nettavisen.

- Derfor må vi nå tørre å gå for en plass blant de fire beste. I det ligger det også at vi selvsagt håper på medalje. Det er målsettingen for resten av sesongen, legger han til.

- Hvor stort vil det være å ta gull?

- Jeg har aldri vunnet seriegull i øverste serie før. Skjer det, må det være det største, fortsetter svensken.

Toppkamp
Resten av sesongen starter imidlertid så vanskelig som det kan få blitt for Fredrikstad. Riktignok har Stabæk slitt etter ferien, men bortekamp på Nadderud mandag, mot et Stabæk-lag som overkjørte Fredrikstad i Fredrikstad rett før ferien, er vanskelig.

- Vi ble overkjørt hjemme, ja, men samtidig så slo vi dem 2-0 på Nadderud i fjor. Det viktige blir å få det første målet. De fikk det første mot oss i Fredrikstad sist. Da fikk de kampen inn i sin rytme. Vi måtte flytte frem folk, og de utnyttet det, sier Grönhagen.

Fredrikstad har imidlertid slått Tromsø og spilt uavgjort mot Viking i sine to siste bortekamper. Det gir et håp om ett eller flere poeng også på Nadderud.

Følg Stabæk-Fredrikstad direkte i Nettavisens livesystem fra 19.00 mandag kveld.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.