Gå til sidens hovedinnhold

FFK fikk bot - nektet spiller feriepenger

Fredrikstad fikk bot fra NFF, og straffet Kasey Wehrman med å nekte ham feriepenger. Nå sender de i stedet en regning på 75.000 kroner.

Kasey Wehrman tilbrakte to år i Fredrikstad-trøya, og fikk mye av æren for at østfoldingene i 2008 kapret en overraskende sølvmedalje. 2009-sesongen ble langt fra like hyggelig, og hyggelig er ikke tonen mellom partene i dag heller.

- Fredrikstad bryter loven, sier en provosert Kasey Wehrman til Nettavisen.

30.000 utestående
Årsaken til australierens harme er at Østfold-laget nekter å utbetale Wehrman den resterende delen av feriepengene klubben skylder ham.

- Jeg har fått for syv måneder, men fortsatt skylder de meg 30.000 kroner.

- Det nekter de å utbetale meg. I stedet sier de at det skal gå med på å betale deler av boten som klubben fikk fra fotballforbundet.

Fredrikstad ble sist sesong straffet med en bot på 150.000 kroner for å ha brukt Wehrman uten at han hadde arbeids- og oppholdstillatelse i Norge. Det liker den frittalende australieren svært dårlig.

- De lager jo til reglene underveis, dette har det aldri vært snakk om før.

- Tidligere har klubben ordnet det papirarbeidet selv, og de ga meg ikke beskjed om at jeg skulle gjøre det selv nå. Hvis det var jeg som skulle ha ordnet det, hvorfor straffet NFF da Fredrikstad, spør Wehrman retorisk.

- Usannhetene fortsetter
Han er ikke redd for det som nå må komme.

- Det er helt greit hvis de vil gå til en rettssak, og det sa jeg også til dem. Hvis de vil bruke masse energi for å krangle om 30.000 kroner, så får de bare det. Jeg ga mitt beste for klubben i de to årene jeg var der, men den behandlingen jeg har fått det siste året opplever jeg som svært urettferdig.

- Men jeg skal likevel ha de feriepengene jeg har til gode. Det har de sagt til meg flere ganger at jeg skulle få, men de lyver jo for meg hele tiden, og usannhetene har bare fortsatt etter at jeg forlot klubben, tordner Wehrman.

Betaler
Etter at Nettavisen tok kontakt med FFK har klubben bestemt seg for å utbetale feriepengene til Wehrman, men er krystallklar på at Wehrman også må ta sin del av de 150.000 kronene klubben fikk i bot fra NFF.

- Saken viste mangler ved våre interne rutiner, men en juridisk betenkning gjør det klart at det endelige og formelle ansvaret for arbeids- og oppholdstillatelse ligger hos den som skal ha tillatelsen. FFK har derfor hevdet at boten derfor må deles mellom FFK og Kasey Wehrman med 75.000 på hver, forklarer daglig leder i FFK Per-Erik Jacobsen til Nettavisen.

- I den forbindelse har vi hatt en dialog med Kasey Wehrman om å motregne tilgodehavende feriepenger og slette kravet mot Wehrman. Derfor har utbetaling av feriepenger ikke blitt effektuert, sier Jacobsen.

... men kommer med krav
Nå kan Wehrman i stedet vente seg et saftig krav fra eks-klubben.

- Siden en ikke har kommet til enighet vil feriepenger nå bli utbetalt og FFK vil fremme et regresskrav mot Kasey Wehrman på 75.000, sier Jacobsen.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken