FFK senket av midtstopper

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

Fredrikstad kom ubeseiret til Hamar, men der møtte de en finsk midtstopper.

23.04.06 22:22

Fredrikstad kom til Briskeby med en god porsjon selvtillit etter uavgjort mot medaljekandidatene Brann og Viking, mens HamKam har blitt dømt nord og ned etter tapet mot Sandefjord på mandag.

Dommer i fokus
Men det var ingen av de 22 spillerne som spilte hovedrollen de første 45 minuttene. Den valgte dommer Øyvind Alapnes å spille selv.

Allerede etter ni minutter spill kom den første merkelige avgjørelsen fra kamplederen.

HamKams Steve Cooreman headet ballen over mål, men Alapnes mente at FFKs Trond Erik Bertelsen var for tøff med belgieren i hodeduellen og pekte på straffemerket.

Merkelig annullering
Finnen Juha Pasoja scoret HamKams mål mot Sandefjord sist helg, og fulgte opp med å sette straffesparket sikkert i nettet.

Seks minutter etter 1-0 eksploderte Briskeby i ett nytt jubelbrøl. Roman Kienast headet ballen i nettet til 2-0 - trodde alle.

Men Alapnes valgte å annullere målet, uten at noen på Hamar skjønte hvorfor.

I stedet sprintet Brian West fra alle og ble vippet over ende av Cooreman. 1-1 i straffespark, og John Anders Bjørkøy sørget for at det ble 1-1 i scoringsprotokollen også.

HamKam ønsket å vise at de kan spille fotball, og etter 28 minutter kom det endelig et mål dommeren ikke var involvert i.

Marius Gullerud, som spilte sin første kamp for sesongen, dunket ballen i nettet.

Pasoja toppscorer
I andre omgang fant Pasoja ut at Alapnes hadde fått for mye oppmerksomhet, og ni minutter etter pause headet han inn sitt andre mål for dagen, og klatret til topps på toppscorerlisten i Tippeligaen, sammen med Frode Johnsen.

- Hvis forsvarere scorer blir folk alltid overrasket, smiler finnen.

- Jeg kommer opp på dødballer, og var heldig i dag, innrømmer han.

HamKam tok sesongens første seier, mens Fredrikstad fikk seg en kraftig nedtur etter to sterke kamper.

- Jeg synes vi var fryktelig dårlige hele kampen, og vi taper fullt fortjent. Det virker som om vi kommer til Hamar og tror vi er bedre enn det vi er. Vi hadde tydeligvis lagt igjen den klokheten jeg trodde vi hadde. Det var full duellvegring hos oss. Det går ikke an på dette nivået, sier en sint FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.