RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FFK vant trekant-turnering

Sist oppdatert:
men ikke fullt så heldig med prøvespillerne.

FREDRIKSTAD (TV 2 Nettavisen): Fredrikstad FK vant trekantturneringen «Hattrick Cup» på målforskjell etter å ha slått Sparta Sarpsborg 3-0 og tapt 1-2 for Djurgården.

Mens Martin Wiig imponerte stort i den første kampen med to elegante scoringer mot nabofiende Sparta Sarpsborg (nummer 10 i Adeccoligaen), var utbyttet for den burkinske prøvespilleren Arona Ouedrago heller magert.

Trist sorti
Etter 20 timers flytur og 12 minutter på banen hinket landslagsspilleren fra hovedstaden Ouagadougou ut etter smerter både i lysken og leggen. RCK-spilleren forsøkte etter kampen å avdramatisere det hele.

- Jeg er klar i løpet av et par, tre dager, sier 26-åringen til TV 2 Nettavisen, uten at han får støtte av Fredrikstads lege Asbjørn Sorteberg, som i følge Fredrikstad Blad at det kan ta flere uker før Ouedrago er spilleklar.

Det kan bety at Fredrikstad-karrieren er over før den har begynt.

- Vi tar en avgjørelse på hva som skal skje videre fredag eller mandag, sier spillerutvikler Harry Hansen, vel vitende om at Ouedrago har en returbillett til Burkina Faso om snaue tre uker.

Knut Torbjørn Eggen er selvsagt skuffet over at den burkinske landslagsspilleren, som skal stå med fire landskamper for hjemlandet, ikke fikk vist hva han var god for. Ei heller føler han at hans andre prøvekanin, Richard Henriksson, fikk vist så mange av sine kvaliteter.

Uten at FFK-treneren er så bekymret for det.

- Vi kjenner Henrikssons kvaliteter godt fra før. Han har vist han kan spille på dette nivået tidligere, er bare 23 år, og er god med kula, er tilbakemeldingen fra Eggen.

- Tempoet i dag er vel sånn middels minus, men han har vært skadet en del i våres.

Richard Henriksson i aksjon mot Djurgården.
Richard Henriksson i aksjon mot Djurgården.

Imponerende CV
Dermed ser det ut til at den høyvokste lysluggen fra Sverige vil få flere sjanser til å vise seg frem.

- Han kan spille både midtstopper og venstreback, og der er vi tynt besatte. Dermed har vi et godt cover i Henriksson, skulle vi ende opp med å få ham.

Richard Henriksson har for øvrig en meget imponerende CV, og i en alder av 23 år har han rukket langt mer enn de fleste rekker i løpet av en hel fotballkarriere.

* The double med Djurgården i 2002

* UEFA-cupen påfølgende sesong

* SM-gull med Djurgården 2003

* 12 U-21-landskamper for Sverige

- Dette hjelper lite når jeg nå skal forsøke meg i en ny klubb, sier Henriksson selv, - nå gjelder det å prestere her.

Og sier han gjerne kunne tenke seg å spille i Norge for å få nye utfordringer.

- Bare se hva Rami Shaaban har oppnådd her, smiler Henriksson.

Best av tre
Smile kunne også Fredrikstad etter å ha vunnet «Hattrick Cup». Sparta slo Djurgården 1-0 i den første kampen (a en omgang på 45 minutter), deretter var FFK heldige og slo Sparta 3-0 etter to scoringer av Martin Wiig og et straffemål av Lars Blix.

I den siste kampen fikk Østfold-laget det tøft mot sine svenske motstandere. Svenskene, nummer seks i Allsvenskan, var kjappere og mer tekniske, men Øyvind Hoås’ scoring på Hans Erik Rambergs «Zlatan-innlegg» med hælen gjorde at det kun ble et ettmålstap, og dermed holdt det til turneringsseier for hjemmelaget.

Selv om utbyttet av en slik trekantturnering ikke nødvendigvis er det største, var Knut Torbjørn Eggen fornøyd med gjennomkjøringen, og sine to unggutter i særdeleshet.

- Mot Sparta Sarpsborg stiller vi med to 16-åringer, Michael Trulsen og Martin Elvestad. I det hele tatt er jeg imponert over rekruttene mine i dag, selv om vi defensivt sliter en del med dødballer, avslutter FFK-sjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere