Fiasko for «Dream Team»

Foto: SCANPIX/AP Photo/Dusan Vranic

Den fjerde utgaven av «Dream Team» ble fiaskoutgaven. USA klarte ikke en gang å gå til finalen.

27.08.04 21:38

USA - ARGENTINA 81-89: Etter å ha misset basketgullet i Seoul i 1988 fant USA ut at noe måtte gjøres for å ta tilbake hegemoniet i nasjonalsporten.

Dermed var det duket for de virkelig store guttene i Barcelona i 1992. Anført av NBA-stjernene Michael Jordan, Earvin «Magic» Johnson og Charles Barkley fikk laget tilnavnet «Dream Team» og vartet også opp med drømmebasket.

Også på hjemmebane i Atlanta i 1996 og i Sydney for fire år siden viste NBA-proffene at de lå et hakk foran resten av verden.

Fiaskoutgaven av Dream Team
Men årets utgave skulle vise seg å være fiaskoutgaven. Allerede i åpningskampen mot Puerto Rico kom det første sjokket, og selvom USA greit tok seg videre til sluttspillet, var det ikke overbevisende takter Tim Duncan & co viste på parketten.

Og i semifinalen skjedde det ingen i USA trodde var mulig. Argentina sendte multimillionærene fra verdens hardeste basketliga på hodet ut av OL-turneringen.

Før disse lekene hadde USA totalt tapt to kamper på de foregående 15 OL-turneringene de hadde deltatt i, og etter at NBA-proffene kom med, har de vært ubeseiret. Etter oppgjøret mot Argentina, har årets mannskap klart å tape tre kamper, altså én mer enn USA hadde gjort på 15 hele OL.

Duncan feilet ut
Stakkars Tim Duncan, regnet som kanskje NBAs beste spiller, ble stoppet på ynkelige ti poeng og ble feilet ut av kampen da fem minutter gjensto.

Da USA kjempet febrilsk for å kutte ned på Argentinas forsprang, sto argentinernes egen NBA-proff frem. Emanuel Ginobili ga seg ikke før han sto med 29 poeng i statistikken. Elleve poeng mer enn USAs mestscorende, Stephon Marbury, klarte.

Argentina kan dermed gjøre seg klar for OL-finale mot vinneren av Italia og Litauen, mens USA må ta til takke med bronsefinale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag