Gå til sidens hovedinnhold

Fiasko for Federer

Ute av Wimbledon.

Sveitsiske Roger Federer kunne blitt historisk som den første med åtte Wimbledon-titler. Det ble med forsøket, for onsdag røk han ut av turneringen i annen runde.

Ukraineren Sergij Stakhovskij slo tredjeseedede, og tittelforsvarer, Roger Federer med 3-1 i sett hvor tre av settene ble avgjort på tie break, mens det tredje settet ble vunnet 7-5.

Det var med andre ord en veldig jevn batalje, hvor ukraineren ble en mye seigere nøtt enn Federer satte pris på. Sveitseren ble dermed den tredje store spilleren som er ute av årets turnering.

Mandag røk Roland Garros-vinneren Rafael Nadal, mens onsdag måtte altså Federer og sjetteseedede Jo-Wilfried Tsonga si takk for seg.

En del vond statistikk fulgte også med Federers Wimbledon-fall onsdag:

*Det var Federers tidligste exit fra turneringen siden han tapte i 1. runde i 2002.

*Det var hans tidligste exit i en Grand Slam-turnering siden 1. runde i Paris i 2003.

*Tapet stoppet Federers 36 strake Grand Slam-kvartfinaler siden Wimbledon i 2004.

*Det var det verste tapet i en Grand Slam-turnering (eller annen turnering) siden å ha tapt for Mario Ancic (ranket 154) i 1. runde i Wimbledon 2002.

*Det var Federers første tap for en spiller ranket utenfor topp 100 siden kvartfinaletapet for Richard Gasquet i Monte Carlo i 2005.

*Det var det tidligste tapet en regjerende Wimbledon-mester er blitt påført siden Lleyton Hewitt tapte for Ivo Karlovic i 1. runde i 2003. (©NTB)

Kommentarer til denne saken