Fiasko for Liverpool og Solskjær

Foto: Pa Photos / NTB scanpix

Nettavisen oppsumerer «Deadline Day».

01.02.14 08:30

Januars overgangsvindu er over, og fotballsupportere rundt omkring er mer eller mindre fornøyde med sitt lags nysigneringer eller mangel på slike.

Liverpool-tilhengerne tilhørte trolig den siste kategorien da klokken passerte midnatt 31. januar.

Nektet å underskrive
Etter å ha håpet på forsterkninger gjennom hele overgangsvinduet, ble det til slutt klart at det ikke ble noen importer på Anfield.

Dnipros Yevhen Konoplyanka så lenge ut til å skulle bli klar for Brendan Rodgers' klubb, og det ble meldt om at klubbene visstnok var enige om en overgangssum på 16 millioner euro.

Dessverre for Liverpool klarte ikke direktør Ian Ayre å returnere fra Ukraina med forsterkningen sin, og BBC-journalist Ben Smith skrev på sin Twitter-profil at det var Dnipros eier som stanset overgangen da han nektet å underskrive kontrakten.

Ingen spiss for Solskjær
Også Ole Gunnar Solskjær og Cardiff mislyktes også i en viss grad med sine forsøk på å hente spillere.

Solskjær ønsket seg tydelig en ny angrepsspiller, og ble koblet til navn som Adam Le Fondre, Papiss Cisse og Ross McCormack i overagangsvinduets siste timer.

Mest interessert i var han derimot tilsynelatende i Valladolids Javi Guerra. Den 31 år gamle spissen hadde på sin side en overgangsklausul på seks millioner euro, noe som etter sigende skal ha blitt for mye for Solskjær.

La Liga-ekspert Petter Veland mener Solskjær ikke nødvendigvis gjorde dumt i å spare de seks millionene.

- På den ene siden er nok seks millioner euro i overkant for en 31-åring som aldri har bevist noe særlig, og sånn sett er det ikke noen nedtur for Solskjær at denne overgangen ikke ble noe av. Når han likevel ender opp uten en eneste spissignering, kan man jo si at det er mislykket, sier C More-kommentatoren til Nettavisen.

Nettavisen fulgte overgangsvinduet LIVE.

Det skjedde likevel noe på spissfronten i Cardiff.

Danske Andreas Cornelius ble nemlig solgt tilbake til FC København for 28 millioner kroner, under halvparten av hva han ankom Cardiff for for bare et halvt år siden.

Prisen for årets avtale bør derfor kanskje tilskrives blant andre FCK-trener Ståle Solbakken?

Spennende unggutt
I West Bromwich er man trolig ganske fornøyde med tingenes tilstand når kalenderen viser 1. februar.

Birmingham-klubben sikret seg nemlig det meget spennende talentet Thievy Bofouma på et seks måneders lån, en overgang Veland mener kan slå begge veier.

- Dette blir enten, eller. Han er kjent for å være en typisk urokråke, men er samtidig et fantastisk talent som innehar blendende teknikk. Det som taler for at dette kommer til å fungere, er at han liker West Brom-manager Pepe Mel, noe som borger for et godt samarbeid, forteller Petter Veland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag