RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiasko for rogutta: - Føles lite rettferdig

SLÅTT UT: Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff fikk det ikke til i VM. Her fra OL i 2012.
SLÅTT UT: Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff fikk det ikke til i VM. Her fra OL i 2012. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff slått ut i VM.

Kjetil Borch og Nils Jakob Hoff får ikke sjansen til å forsvare VM-gullet i dobbeltsculler. Selv om roduoen teknisk gjorde sitt beste løp for året, ble de bare nummer fire i semifinalen fredag.

Kroatia vant semifinalen klart med sterke 5.59,720, mens nordmennene klokket inn på 6.12,240. Tyskland og Bulgaria knep annen- og tredjeplass i semifinaleheatet.

Borch var etterpå skuffet over at innsatsen ikke holdt til en ny VM-finale. Sammen med Hoff ble han verdensmester i fjor.

- Det var egentlig veldig lite som gikk galt. Vi gjorde et teknisk bra løp. Det var det beste vi har gjort i år, sa Borch til NTB.

Dårlig bane

Borch og Hoff har ikke hatt en god oppladning til mesterskapet i Amsterdam. Sistnevnte har slitt med ryggplager de siste ukene, og det var en stund usikkert om de kom til å rekke VM.

- Vi hadde utfordringer før mesterskapet, og vi måtte bruke forsøk og oppsamlingsheat til å forbedre formen og terpe teknikken. Dermed fikk vi ikke de beste resultatene og falt nedover på rankingen. Det førte til at vi fikk den dårligste banen.

Borch/Hoff slet fredag med mindre medvind i sin bane og måtte også tåle motvind på både 500 og 1000 meter.

- Det føles lite rettferdig. Vi fikk dårlige forutsetninger, men sånn er det. VM blir ikke lagt her igjen. Det er for store baneforskjeller, sa Borch til NTB.

Vil vise seg fram

Borch/Hoff passerte som nummer fem etter 500 meter, var sist etter 1000 meter og lå igjen som nummer fem etter 1500 meter. Ved målgang etter 2000 meter hadde de klatret nok en plassering.

Søndag må de belage seg på å ro B-finalen. Ifølge Borch vil de benytte muligheten til å vise seg fram på sitt beste.

- Vi skal gjøre det beste ut av det og ta det som en A-finale, sier Borch.

Han tror landslagskameratene Kristoffer Brun og Are Strandli vil gjøre en god figur som tittelforsvarere under lørdagens finale i lettvekt dobbeltsculler.

- De har ligget et stykke bak Frankrike, men sjansene for medalje er store. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere