RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiasko for Sverige

Foto: AFP/Scanpix
«Søta bror» sliter nesten like mye som Norge.

SVERIGE - DANMARK 0-1:

Det var knyttet store forhåpninger til lørdagens naboduell mellom Sverige og Danmark på Råsunda. Bare tre poeng var godt nok svenskene, som sliter i sin VM-kvalifiseringsgruppe.

Men vondt skulle fort bli verre for de gule og blå. Etter 22 minutter sendte nemlig Thomas Kahlenberg danskene i føringen foran et sjokkert hjemmepublikum. Målet ble kampens eneste, og dermed tok Danmark alle tre poengene med seg hjem.

Tabbemål
Scoringen kom etter en svensk tabbe. Mikael Nilsson skulle i utgangspunktet bare klarere ett innlegg, men rotet det til for seg selv, og serverte ballen på sølvfat.

Kahlenberg gjorde ingen feil og satte ballen i det åpne målet.

- Ballen detter ned i føttene, men jeg bommer med høyre, og den stusser i stamfoten min. Man blir jo forbannet på seg selv, sa Nilsson om tabben ifølge Aftonbladet.

Straffemiss
Da Danmark tok ledelsen burde imidlertid Sverige ha ledet. Etter 12 minutter fikk de nemlig straffe, da Simon Kjær holdt Olof Mellberg inne i feltet.

Kim Källström tok ansvar, men Thomas Sørensen gikk seirende ut av den duellen.

- Alle straffer som ikke går i mål, er dårlige straffer. Knepperen gjør en bra redning, sånn er det med den saken, sa Källström om missen etter kampen.

Nærmere kom aldri Sverige, og måtte tåle et surt nederlag. I gruppe 1 har står de nå med 6 poeng etter 5 kamper. Danmark topper gruppen med sine 16 poeng.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere