*Nettavisen* Sport.

Fiasko i Oberhof

Foto: (FOTO: Håkon M. Larsen/Scanpix)

De norske skiskytterjentene er svært ujevne.

06.01.08 14:09

De norske jentene gikk fra triumf til fiasko i dag. I går vant Tora Berger, men i dag stemte ingenting. Verken på standplass eller i løypa. For det var ikke en unnskyldning at de fikk mange strafferunder. Flere av konkurrentene foran dem på lista hadde flere runder. De norske jentene ble rett og slett gått fra i løypa.

- Jeg er skeptisk til langrennsformen til de norske jentene. Det er for dårlig på stanplass også, sa NRK-ekspert Ola Lunde.

Solveig Rogstad ble nummer 24 med 5 strafferunder. 5 strafferunder fikk også gårsdagens vinner Tora Berger, på plassen bak.

Tysklands yndling Magdalena Neuner var derimot på offensiven fra start i fellesstarten og hadde overtaket hele veien. Hun hadde så god tid inn til mål at hun kun gå hele oppløpet med det tyske flagget hevet over hodet. Hun var helt overlegen både på stadnplass og i sporet.

Det var uhyre jevnt bak den tyske jenta. Der trakk de russiske jentene Olga Anisimova og Tatjana Moiseeva det lengste strået. Men de var rundt minuttet bak. Så Neuner var helt i en klasse for seg.

Les flere saker i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.