28-åringen fra Hosle har vært Norges beste hopper denne sesongen og gikk inn i hoppuka med én verdenscupseier, én andreplass og ytterligere tre plasseringer blant de sju beste så langt denne sesongen.

Så startet hoppuka.

20 hoppere ble sendt utfor før juryen bestemte seg for å øke farten for å sikre seg noen få hopp i nærheten av K-punktet i Oberstdorf, 120 meter.

Det hjalp lite for Bjørn Einar Romøren, som ble slått av Martin Cikl med et halvt poeng etter et hopp på bare 108 meter. Romørens 88,9 poeng holdt heller ikke til en plass blant de fem duelltaperne som gikk videre til finaleomgangen.

Håpet om et godt sammenlagtresultat i hoppuka brast dermed ved første hinder.

Remen Evensen best
Johan Remen Evensen ble beste nordmann i Oberstdorf med sin tiendeplass. Han ble dermed det eneste norske lyspunktet. 24-åringen ledet førsteomgangen før den ble stanset og annullert da juryen ønsket større fart. Remen Evensen klarte ikke å matche de 123,5 meterne fra det første svevet, men landet på 120 meter i andre forsøk og lå på sjetteplass etter første omgang.

I andre omgang landet han på 120 meter, og falt dermed fire plasser. Det holdt likevel til å bli Norges bestemann med god margin.

Roar Ljøkelsøy innledet sin 17. hoppuke med en 19.-plass etter svev på 112 og 115 meter. Anders Jacobsen, som var best i mandagens kvalifisering, måtte ta til takke med en skuffende 24.-plass.

Heldig Ahonen
Den finske hoppstjernen Janne Ahonen har gjort comeback og var nær ved å overraske med sin verdenscupseier nummer 38. 32-åringen var svært heldig med vindforholdene under sitt andrehopp, som ble rennets lengste. 136 meter hoppet Ahonen, og det var det bare én mann som var i nærheten av å mathce:

Andreas Kofler.

Østerrikeren ledet etter den langdrøye førsteomgangen - den tok halvannen time - og svarte Ahonen med et hopp på 134 meter. Det holdt til seier med nesten tolv poengs margin.

Ahonen måtte nøye seg med andreplassen, mens Thomas Morgenstern ble nummer tre.

Hoppuka fortsetter i Garmisch-Partenkirchen første nyttårsdag, Innsbruck 3. januar og avsluttes deretter med rennet i Bischofshofen 6. januar.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!