RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fidjestøl tror på norsk suksess

Norges eneste verdensmester i skiflyging, Ole Gunnar Fidjestøl, har stor tro på norsk suksess i det kommende verdensmesterskapet.

Utenom Ole Gunnar Fidjestøls gull i 1988 har Norge bare sikret seg ett sølv (Espen Bredesen i 1994) og én bronse (Tom Levorstad i 1981) i skiflygingens VM-historie, som startet i 1972. I den samme perioden har Norge tatt tre gull åtte sølv og tre bronse i ”vanlig” VM og OL i hopp.

Må tørre
- Skiflyging er jo litt annerledes enn hopping i vanlige bakker. For det første så er det jo litt færre renn. Og så gjelder det å tørre å gjøre som i vanlige bakker, selv om bakken er mye større. Dessuten er det enkelte hoppere som er bedre til å hoppe langt og å fly. Sånn er det bare, understreker Fidjestøl overfor TV 2 Nettavisen.

Fidjestøl har veldig stor tro på norsk suksess i det kommende mesterskapet.

- Det ligger i alle fall veldig godt an til det. Ikke siden 1994 har vi hatt så store muligheter på forhånd. Og nå har vi flere enn en som kan gå til topps.

- Slik jeg ser det, så er det tre hoppere som ligger litt foran de andre. Det er Janne Ahonen, Matti Hautamäki og Roar Ljøkelsøy. I spissen for de største utfordrerne ligger både Sigurd (Pettersen) og Tommy Ingebrigtsen, mener Fidjestøl.

Imponerende stabil
Han mener Ljøkelsøy har vært imponerende stabil i vinter, og kan være den som gjentar hans prestasjon fra 1988.

- Det er veldig artig å se selvtilliten hans vokse som den har gjort nå. Hopp er uten tvil veldig mye psykologi. Og Roar ble vel ikke regnet som så enormt god på det. Men slik som han hopper nå, så henger det sammen med gode prestasjoner som styrker selvtilliten.

Fidjestøl har sett en enorm utvikling i skiflygingen fra den tiden han var på topp. Ikke minst med innføringen av V-stilen.

- Den største forskjellen fra da jeg hoppet, er at tilløp og spor er blitt mye bedre og mye mer stabilt. Dessuten er farten mot slutten av svevet også blitt mye lavere på grunn av V-stilen. Sikkerheten er blitt mye bedre.

Må regne med juling
- Det er klart at man har stygge fall i skiflyging i dag også. Men ikke så mange som før.

- Sigurd Pettersen fikk litt juling i Oberstdorf¿?

- Det gikk heldigvis bra med ham. Så pass juling må man nesten regne med når en faller i en så stor bakke. Og hopperne er så godt trent at de tåler det bra, understreker Fidjestøl overfor TV 2 Nettavisen.

Ole Gunnar Fidjestøl håper å få fulgt sendingene på TV i helgen, men er ikke helt sikker på om han får tid. Han er rennleder for lokale renn i Vikersund denne helgen.

- Det skal 350 hoppere utfor, og det er ikke sikkert jeg får med meg alt fra Planica, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere