*Nettavisen* Sport.

FIFA diskuterer Ferdinand-saken

Foto: (Scanpix)

Tirsdag kommer trolig det engelske fotballforbundet (FA) med sin dom over Rio Ferdinand. FIFA er forberedt på å straffe Manchester United-spilleren hvis ikke FA gjør det.

27.10.03 16:58

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil diskutere Ferdinand-saken på et møte tirsdag. United-stopperen møtte ikke opp til en dopingtest forrige måned, og risikerer to års utestenging.

Venter på FAs reaksjon
FIFA har tidligere gjort det klart at de vil gripe inn dersom FA ikke straffer Ferdinand tilstrekkelig.

- Vi vil se på saken og hvordan den har blitt håndtert så langt. Men vi kommer ikke til å uttale oss før etter FAs møte, bekreftet komitéformann, dr. Michel D’Hooghe, overfor BBC.

- Det er en rekke mulige reaksjonsformer her, men jeg vil ikke forsøke å forutsi hva som vil bli diskutert. Møtet har vært planlagt i lang tid, og vi har 25 andre saker å gå gjennom også, la D’Hooghe til.

THG også et tema
Et annet tema FIFA skal diskutere under tirsdagens mote, er designerdopet THG, som nylig er oppdaget av internasjonale dopingjegere.

Over 20 amerikanske idrettsutøvere skal ha testet positivt på THG og samtlige dopingprøver fra friidretts-VM i Paris i sommer skal nå undersøkes på ny. Foreløpig kjenner man ikke til tilfeller av THG-doping innen fotballen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.