*Nettavisen* Sport.

Fifa godkjenner mållinjeteknologi

Foto: Spencer / Getty Images / All Over Press

Det ble klart på et møte torsdag.

05.07.12 21:33

Flere kontroversielle situasjoner, blant annet i EM, VM og Premier League, har gjort sitt til at Fifa nå går inn for å innføre mållinjeteknologi.

Dette kan bli introdusert i Premier League allerede neste sesong og dermed kan det bli slutt på krangelen om ballen var over streken eller ikke.

Beslutningen ble tatt på et møte i Den internasjonale lovkomiteen i Zürich torsdag. Det er besluttet at to forskjellige systemer vil bli tatt i bruk.

Det ene systemet kalles GoalRef og er utviklet av et dansk-tysk selskap. En chip plasseres i ballen og gir dommeren signal når ballen har passert målstreken. Systemet ble opprinnelig utviklet for håndball.

Det andre systemet heter Hawk-Eye og er utviklet av et britisk selskap som nå eies av Sony. Dette er det samme systemet som brukes blant annet i Tennis, hvor et kamerasystem viser om ballen har passert målstreken.

KONKURRANSE: Vinn billetter til OL i London

Fifas generalsekretær Jerome Valcke sier at det er planer om å ta mållinjeteknologien under klubb-VM i Japan i desember, i neste års Confederations Cup og i VM i 2014.

Fifa må ut med rundt 250.000 dollar per stadion hvor dette installeres.

FAs generalsekretær Alex Horne kaller det en svært viktig dag for fotballen.

- Vi mener dette er en stor dag for fotballen. Sett fra et engelsk perspektiv, er det en svært viktig dag. Dette handler om å ha den rette teknologien og å hjelpe dommeren med noe som forekommer ganske sjelden - scoringer, sier han til Sky Sports.

En kort presentasjon av de to systemene:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag