*Nettavisen* Sport.

Fifa inn i Mikel-saken

Fifa har bedt Norges Fotballforbund om en redegjørelse for hva som har skjedd i saken til John Obi Mikel.

23.05.05 21:45

John Obi Mikel skrev 29. april under for Manchester United i en avtale som trolig vil gi oslokubben Lyn minst 40 millioner kroner. Snaut to uker senere kom agenten John Shittu til Oslo og hentet Mikel, som fra London uttalte at han ble presset til å skrive under for United, og heller ønsker å spille for Chelsea.

Lyn og Manchester United klaget i forrige uke Chelsea og flere agenter inn for Fifa.

400 sider
Norges Fotballforbund (NFF) vil i løpet av neste uke sende en redegjørelse til Fifa, basert på den informasjonen NFF sitter med så langt. Forbundet har jobbet med å få oversikt over den kaotiske saken i to uker, og har fått en betydelig mengde informasjon fra både Profile Sport Ltd og FC Lyn Oslo.

- Senest i dag mottok NFF ytterligere informasjon i saken, som nå inneholder cirka 400 sider med avtaler og andre relevante dokumenter, opplyser informasjonssjef Roger Solheim i en pressemelding.

NFFs rolle er først og fremst å gjøre en vurdering av saken i forhold til fotballens regelverk.

Spillerne skadelidende
- Ut fra den informasjonen vi så langt har fått inn, er det behov for å gjøre en grundig vurdering av flere aktørers rolle i forhold til fotballens regelverk. Siden saken også dreier seg om forhold mellom aktører i ulike land, vil NFF arbeide videre med saken i nær kontakt med FIFA, sier generalsekretær Karen Espelund.

Også to andre unge og talentfulle nigerianere har reist fra Lyn uten tillatelse.

- Denne saken har til fulle vist hva som kan skje når det blir snakk om store pengesummer i internasjonal fotball. Dessverre er det først og fremst spillerne som er skadelidende i dette spillet, sier Espelund.

PS! Det var varslet pressekonferanse med John Obi Mikel i Paris mandag. Det nigerianske U20-landslaget ankom ved 20.30-tiden mandag kveld sitt hotell i Paris, men uten John Obi Mikel. Ved 22-tiden var det fortsatt intet nytt om den varslede pressekonferansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.