FIFA kan straffe Materazzi

Foto: (FOTO: REUTERS/SCANPIX)

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har opprettet en disiplinærsak mot Italias Marco Materazzi.

13.07.06 16:46

Bakgrunnen er forsvarsspillerens provoserende oppførsel som førte til at Frankrikes kaptein Zinedine Zidane skallet ham i brystet under VM-finalen.

FIFA opplyser i en pressemelding at begge spillerne må møte for disiplinærkomiteén for en høring torsdag 20. juli. En eventuell straff blir avgjort senere samme dag, melder BBC.

FIFA bestemte seg for å etterforske Materazzi etter å ha hørt Zidanes versjon av det røde kortet i VM-finalen i et intervju med franske Canal Plus onsdag.

- Avgjørelsen er tatt etter påstandene fra Zinedine Zidane, som gikk til angrep på Marco Materazzi i VM-finalen, sier FIFA i en uttalelse.

Zidane må komme med en skriftlig versjon av hendelsen før tirsdag 18. juli. Materazzi vil deretter få en skriftlig kopi av Zidanes påstander, slik at han kan komme med sitt svar.

Zidane sa i et intervju med den franske TV-kanalen Canal Plus onsdag kveld at årsaken til hans oppførsel i finalen var at Materazzi fornærmet kapteines mor og søster - men nektet å gå i detaljer om hva Materazzi sa.

Italia vant VM-finalen i Berlin søndag etter å ha slått Frankrike på straffesparkkonkurranse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.