Forslaget fra NFF var særlig knyttet til fjorårets omstridte VM-sluttspill i Qatar. I forkant av kongressen hadde Norges fotballpresident Lise Klaveness blitt lovet at forslaget ville bli tatt opp.

Ifølge NRK løste Fifa det ved at den gjenvalgte presidenten Gianni Infantino tok ordet og viste til en videoinnspilling med Michael Llama. Han er leder for forbundets komité for menneskerettigheter.

I klippet fortalte Llama at man forplikter seg til å undersøke hvilket ansvar Fifa har for menneskerettighetsbrudd i Qatar. Han sa videre at det vil bli laget en offentlig rapport med en analyse av det NFF etterspør.

– Dette var det vi kunne håpe på i dag, selv om den virkelige jobben starter nå, sa Klaveness til VG etterpå.

Hun mener torsdagens gjennomslag er «et steg i riktig retning».

– Dette viser at hardt arbeid nytter. Noen ganger er selv små steg i riktig retning utrolig viktige, og i dette gamet er hvert steg i riktig retning en inspirasjon for videre arbeid. Så er det fortsatt mye arbeid som gjenstår for å oppnå alt vi ønsker, sier Klaveness til fotball.no.

– Vi ønsker at medlemsnasjoner fra Uefa skal delta i dette arbeidet, og det er avgjørende at Fifa får inn riktig kompetanse. For det er ingen tvil om arbeidet innebærer vanskelige juridiske problemstillinger, legger hun til.

NFFs forslag til Fifa-kongressen var todelt:

* En diskusjon om hvordan Fifa overholdt sine forpliktelser knyttet til menneskerettigheter under fotball-VM i Qatar.

* En diskusjon om hvordan Fifa skal overholde de samme menneskerettighetsforpliktelsene i framtiden.

(©NTB)