RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fifa-sjefen hamrer løs mot England

Foto: Christian Hartmann (Reuters)
Sist oppdatert:
- Noen tåler ikke at andre for en gangs skyld får sjansen, tordner Sepp Blatter.

Reaksjonene etter at Russland, og ikke England, ble tildelt vertskapet for Fotball-VM i 2018, lot ikke vente på seg.

- Når det bare er 22 personer som skal ta avgjørelsen, så har de for mye makt og innflytelse, sa sjefen for den engelske søknaden, Andy Anson, og mente at hele valgprosedyren måtte endres.

Det hele kulminerte med at styreleder i Det engelske fotballforbundet (FA), Roger Burden, trakk seg fra stillingen - fordi samarbeidet med Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) var en uholdbar byrde.

Men nå tar Fifa-president Sepp Blatter til motmæle.

- Dårlige tapere
- For å være ærlig, er jeg overrasket over all den engelske klagingen etter tapet. England, som av alle er opphavet til ideen om fair play, sier presidenten til det sveitsiske magasinet Weltwoche, ifølge Sky Sports.

- Nå viser noen av dem seg som dårlige tapere. Du kan ikke komme etterpå og si at den og den lovte å stemme på England, fortsetter presidenten.

De engelske VM-søkerne ble tatt på senga da Fifa skulle tildele vertskapet for VM i 2018 og 2022 i forrige uke.

Fra før var engelskmennene lovet støtte fra flere av medlemmene i valgkomiteen, men England røk ut allerede i første runde med bare to av 22 stemmer.

Man mente også at Englands VM-søknad ble ignorert av Fifa på grunn av den engelske avisen Sunday Times' avsløringer om at to av komiteens opprinnelige 24 medlemmer, Amos Adamu og Reynald Temarii, ville motta pengesummer i bytte for deres stemmer.

At oljenasjonen Qatar ble tildelt VM i 2022 framfor blant andre USA og Australia, var heller ikke like populært blant alle.

Går snart av
Sepp Blatter er imidlertid ikke fornøyd med beskyldningene.

- I noen av reaksjonene føler jeg virkelig en bit av arrogansen i den vestlige, kristne verden. Noen tåler simpelthen ikke at andre for en gangs skyld får en sjanse, tordner Fifa-presidenten.

- Hva er feil med at vi bringer fotballen på banen i deler av verden der denne sporten demonstrerer et potensial som betyr langt mer enn bare idretten? spør Blatter.

Men for de som er lei av Blatters herjinger som president for verdens mektigste idrettsorganisasjon, er det lys i enden av tunnelen.

Den sveitsiske 74-åringen avkrefter nemlig at han kommer til å åpne Qatar-VM i 2022 som Fifa-president - da 86 år gammel.

- Definitivt ikke. Om gud vil, blir jeg invitert til åpningsseremonien på krykker eller i rullestol, svarer Blatter.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere