RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA-president Sepp Blatter bes gå med umiddelbar virkning av gigantsponsoren Coca-Cola.
FIFA-president Sepp Blatter bes gå med umiddelbar virkning av gigantsponsoren Coca-Cola. Foto: Fabrice Coffrini (Afp)

FIFA-sponsorer vil ha Blatter fjernet

Sist oppdatert:
Både Coca-Cola og McDonalds vil at Sepp Blatter gir seg som president i FIFA med umiddelbar virkning.

NEW YORK (Nettavisen): To av de største og mest lojale sponsorene til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) ber fredag FIFA-president Sepp Blatter om å trekke seg fra sitt verv.

Sveitsiske myndigheter etterforsker 79-åringen i forbindelse med mistanker om korrupsjon. Derfor mener sponsorene at Blatter bør gå av med umiddelbar virkning.

- For hver dag som går blir omdømmet til FIFA dårligere og dårligere. FIFA trenger reformer, og det kan kun skje gjennom en fullstendig uavhengig tilnærming, sier Coca-Cola i en pressemelding, ifølge BBC.

Coca-Cola har vært en samarbeidspartner for FIFA helt siden 1974, og kjøpte seg inn som offisiell VM-sponsor i 1978.

McDonald's følger opp med at Blatters avgang vil være det beste for fotballen som sport. Ifølge NTB oppfordrer også Visa og Budweiser opp med å be FIFA-presidenten gå av umiddelbart.

Blatter gjør det ifølge AFP klart, via sin advokat, at han ikke kommer til å følge oppfordringen fra sponsorene.

FIFA ble rystet av massearrestasjoner i forbindelse med sin årlige konferanse for fem måneder siden, og flere tidligere toppledere sitter med store juridiske problemer som følge av korrupsjon.

Enn så lenge har Blatter gått fri, til tross for at han skal være hovedmålet til den amerikanske etterretningsorganisasjonen FBI, som sto bak flere av arrestasjonene i Zürich i sommer.

Kontroversene førte til at Blatter, bare dager etter at han ble gjenvalgt som FIFA-president, kunngjorde at han kommer til å trekke seg etter et ekstraordinært valg som etter planen skal holder i februar neste år.

Sveitsiske myndigheter etterforsker Blatter i forbindelse med en kontrakt han skal ha inngått, som skal være meget ufordelaktig for FIFA, samt for en oppsiktsvekkende stor utbetaling til Michel Platini.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere