RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA vil begrense klubbenes leieavtaler


FIFA-president Gianni Infantino og hans styre skal snart ta stilling til forslag om endringer i overgangssystemet som blant annet kan begrense antall spillere en klubb får leie ut. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix
FIFA-president Gianni Infantino og hans styre skal snart ta stilling til forslag om endringer i overgangssystemet som blant annet kan begrense antall spillere en klubb får leie ut. Foto: Evan Vucci, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
FIFA planlegger endringer i overgangsreglene for å begrense antall leieavtaler. Hensikten er å gi likere konkurransevilkår mellom klubbene.

Ifølge en FIFA-kilde som uttaler seg til nyhetsbyrået AFP er planen å begrense antall spillere en klubb kan leie ut til 6-8 per sesong. FIFA har sett seg lei på at store klubber, særlig i England og Italia, signerer et stort antall spillere som umiddelbart leies ut.

Forrige sesong hadde Chelsea for eksempel 38 spillere utleid til andre klubber, mens Juventus denne sesongen har leid ut minst 25 spillere.

FIFA planlegger også endringer i reglene for agentvirksomhet. Man vil opprette et avregningskontor (clearing house) som ved overganger skal håndtere solidaritetsutbetalingene til klubbene som har utviklet spilleren. Dette skal også formidle betaling av agenthonorarer.

Det internasjonale fotballforbundet vil dessuten gjeninnføre agentlisensene som ble avviklet i 2015.

Offisielt meldte FIFA torsdag at det er nedsatt et utvalg som skal utføre en grundig gjennomgang av overgangssystemet, og at den går gjennom mulige endringer av overgangssystemet på flere viktige punkter. «Blant disse er regler for mellommenn, solidaritetsutbetalinger, strømlinjeforming av overgangsutbetalinger, beskyttelse av mindreårige, leieavtaler, spillertroppers størrelse og overgangsvinduer».

Neste møte i utvalget skal avholdes i London 24. september og kan føre til anbefalinger for FIFA-rådet som møtes i Rwandas hovedstad Kigali 25. og 26. oktober.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere