RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FIFA vurderer ny video fra Vida


Domagoj Vidas (foran) feiring av VM-kvartfinaleseieren mot Russland kan få konsekvenser. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix
Domagoj Vidas (foran) feiring av VM-kvartfinaleseieren mot Russland kan få konsekvenser. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
FIFA vurderer tirsdag eventuelle sanksjoner etter en ny video med Kroatia-stopper Domagoj Vida publisert på sosiale medier etter VM-seieren mot Russland.

Vida slapp med en advarsel etter å ha ropt «ære til Ukraina» i en video publisert etter at han scoret både i ekstraomgangene og straffesparkkonkurransen da VM-vert Russland ble slått ut.

Nå har det dukket opp en ny video der Vida roper «ære til Ukraina» og også «Beograd brenner» (angivelig en referanse til en bar i Kiev). Sammen med ham står tidligere landslagsspiss Ivica Olic, som nå er i støtteapparatet. Også dette opptaket synes å være gjort rett etter kampen mot Russland.

Kroatene frykter at reaksjonen fra FIFA denne gang kan bli strengere, for eksempel utelukkelse fra semifinalen mot England.

I den første videoen var Vida sammen med speideren Ognjen Vukojevic. De spilte i sin tid sammen for ukrainske Dinamo Kiev, og videoen ble sett som en politisk ytring i den betente konflikten mellom Russland og Ukraina om Krim-halvøya.

Mens Vida slapp med en advarsel, ble Vukojevic av Kroatias fotballforbund fritatt for videre oppgaver og sendt hjem. FIFA ila ham en bot på 15.000 sveitserfranc (120.000 kroner) for ytringen «dette er en seier for Dinamo og for Ukraina».

Både Vida, Vukojevic og Kroatias fotballforbund har beklaget videoen, som ble sett som et brudd på FIFA-forbudet mot politiske budskap i VM.

– Det hadde ikke noe med politikk å gjøre. Det var bare en spøk ment for venner, forklarte Vida.

Ukrainas fotballforbund har for øvrig tilbudt seg å betale boten Vukojevic ble ilagt og hjelpe ham med utgifter til en eventuell anke.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere