*Nettavisen* Sport.

Fikk 110.000 og en blyant

Foto: Heiko Junge/Scanpix

Nå venter julegavene for Petter Northug.

07.01.08 06:34

VAL DI FIEMME (Nettavisen): Tour de Ski ble ikke helt som Petter Northug hadde håpet. Han siktet mot pallen, men gikk inn til en åttendeplass i sammendraget på 22-årsdagen søndag.

Likevel reiser han ikke tomhendt hjem. Med seg har han nemlig premiesjekker verdt 22.500 sveitserfranc, tilsvarende drøyt 110.000 kroner. Både etappeseieren i Asiago, seier i den innlagte sprintcupen og åttendeplassen totalt gir pene utbetalinger.

Dessuten blir bursdagsgavene med hjem. Eller bursdagsgaven, rettere sagt.

- Jeg har bare fått én. Jeg fikk en veldig fin blyant som er påtrykt alle fjelltoppene i Meråker, røper Northug, som fikk gaven av kompisen Hallgeir Martin Lundemo.

Sølvgutt
Hjemme venter uansett en haug med gaver. Northug har nemlig ikke åpnet julepresangene ennå. På grunn av omgangssyke i familien, droppet Northug julefeiringen hjemme i Mosvika. I stedet feiret han jul sammen med lillebror Tomas på hybelen i Meråker.

- Jeg vurderer å reise hjem og pakke dem opp nå, før jeg drar til verdenscupen i Canada. Vi får se, gavene ligger jo der uansett, poengterer Northug, som slett ikke henger med geipen selv om han aldri vær i nærheten av å kjempe om seieren i Tour de Ski.

- Jeg hadde en sykdomsperiode i november, og er nok ikke i min aller beste form. Dessuten valgte jeg litt feil taktikk på jaktstarten i Nove Mesto, der jeg prøvde å ta igjen Lukas Bauer. I ettertid er det lett å se at jeg burde valgt et annet opplegg. Men man må våge hvis man skal vinne. Og jeg fikk tross alt med meg en etappeseier og sølvtrøya, oppsummerer Northug.

Offensiv
Han mener Touren vil fungere som en formkatalysator, fordi det er super trening å gå åtte renn på ti dager – så lenge kroppen ikke brytes ned altfor mye.

- Jeg kommer nok til å gå fort i Canada, sier Northug, som med et smil om munnen spår seier i tre av fire renn der borte.

Samtidig utsteder han også ny pallgaranti foran neste års Tour de Ski.

- Jeg må jo oppjustere målsettingene, så neste år skal jeg være blant de to beste, sier Petter Northug.

PS. Neste utgave av Tour de Ski vil trolig inneholde færre etapper enn årets utgave, fordi belastningen kan bli for stor i en mesterskapssesong.

Les alt om Tour de Ski i Nettavisens vintersportsmagasin!

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.