RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fikk 20 års utestengelse

Foto: Tim de Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Syklisten dro med seg kona, moren, svigerfaren og broren i dragsuget da han ble avslørt for doping.

Hele 20 års bannlysning fra idretten fikk den tidligere Tour de France-etappevinneren Lorenzo Bernucci og hans familie samlet etter en politiaksjon mot familien.

Bernucci har også tidligere vært utestengt for doping, men var tilbake på sykkelsetet da politiet raidet hjemmet hans i fjor. Flere forskjellige dopingmidler ble funnet. Det som nå er blitt eks-syklisten Bernucci har nå fått sin straff, forteller Cyclingnews.

Syklisten selv ble ilagt fem års utestengelse. Men også familien hans ble funnet å ha spilt viktige roller i dopingspillet.

Kone, mor, svigerfar og bror
Kona, Valentina Borgioli, fikk fire års utestengelse. Det samme gjorde mor Antonella Rossi og svigerfar Fabrizio Borgioli. Bror Alessio Bernucci må ta tre år borte fra idretten. Blant annet skal familien ha prøvd å påta seg ansvaret for at det var doping i huset.

Riktignok er ingen av disse fire aktive utøvere. Men de får heller ikke som tilskuere lov til å nærme seg en del sportsfasiliteter og konkurranser i Italia.

Lorenzo Bernucci er fortvilet over at også familien får lide for hans synder.

Ville ikke svikte
- Forsøket på å bruke ulovlige midler var mitt valg. Det var rett før Flandern rundt og en rekke viktige ritt, sier han til Gazzetta dello Sport ifølge Cyclingnews.

- Jeg ville ikke svikte forventningene fra laget. Det var derfor jeg ble fristet til å «hjelpe» meg selv. Som sagt var det en feil og jeg skal betale prisen, sier 31-årige Bernucci, og hevder at hans nærmeste familie er uskyldig.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere