Fikk 25 kamper for dette

Foto: Jim Young / Reuters

NHL-spiller blir hardt straffet for stygg takling.

21.04.12 20:35

Phoenix-spilleren Raffi Torres blir utestengt i hele 25 NHL-kamper etter den stygge taklingen av Chicagos Marian Hossa tirsdag.

I første periode av lagenes tredje sluttspillmøte hoppet Raffi Torres inn i Marian Hossa med stor fart. Slovakiske Hossa ble liggende livløs på isen og dommeren måtte etter hvert stoppet spillet.

Torres traff Hossa med sin venstre skulder, og taklingen ville på langt nær vært like ille dersom han ikke hadde hoppet inn i motspilleren, noe som er ulovlig i hockey.

Se taklingen i videobildet nederst i saken.

Hossa ble båret av isen og fraktet til sykehuset Northwestern Memorial i Chicago. Etter kampen kunne Blackhawks fortelle at Hossa hadde blitt sendt hjem.

- Marian Hossa pådro seg en smell i overkroppen i første periode av kveldens kamp. Etter en undersøkelse på isen ble han kjørt med ambulanse til sykehuset for videre testing, noe som ga oppløftende resultater. Han har blitt sendt hjem fra sykehuset og vi overvåker ham nøye i hans hjem. Vi regner med at han blir helt frisk innen en tidsramme som foreløpig er uviss, forteller Blackhawks i en pressemelding.

Les mer: Til sykehus etter brutal takling

Kaptein Jonathan Toews var rasende på Torres etter taklingen.

- Torres fikk spille videre. Det ville ikke overraske meg om han forsøker å gjøre noe sånt flere ganger. Hvis han ikke møter noen konsekvenser, ser jeg ingen grunn til at han ikke kommer til å gjøre det.

Torres er - ikke overraskende - uenig med Chicago-spilleren.

- Det var et hockeytrekk. Jeg forsøkte bare å fullføre taklingen min der ute, sier Torres, som nekter å svare på hva han synes om at han hoppet inn i taklingen.

NHLs disiplinærnemnd begrunner den strenge straffen dels med skadeomfanget, dels med at Torres en rekke ganger tidligere er blitt straffet for lignende taklinger. (©NTB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.