Se hele episoden av «Eliteserien: Silly Season» under, eller som podkast «Sesongkortet»:

I et marked hvor både Bodø/Glimt, Rosenborg og Molde har solgt hver sin spiss for over 100 millioner kroner det siste drøye året, kan Akor Adams (22) bli den neste storeksporten fra Norge.

LSK har allerede fått inn gode penger i vinter etter salgene av Igoh Ogbu og Kaan Kairinen.

Førstnevntes overgang til Slavia Praha omtales av Lillestrøm som tidenes dyreste salg fra klubben, men på Romerike er de klar over at de sitter på en enda større juvel som kan slå ut i full blomst denne sesongen.

Adams presterte svært godt for LSK før han fikk en skulderskade i fjor sommer. Skaden holdt spissen borte fra banen i nesten to måneder, men interessen avtok på ingen måte av den grunn.

Det avslører klubbens sportssjef Simon Mesfin til Nettavisen.

– Det er litt spesielt. Han ble skadet borte mot Sarpsborg etter rundt halvspilt sesong, og jeg fikk forespørsler før han ble skadet, men også da han var skadet, sier han i siste episode av «Eliteserien: Silly Season».

– Selv under skadeoppholdet?

– Ja, så vi kunne solgt han for ganske bra penger allerede. Det velger vi å ikke gjøre i samråd med han og hans agent. Vi ser at det kan bli en rivende utvikling inn mot 2023. Han er skadefri og har en profil som veldig mange ute i Europa liker å signere.

Se Se episoden med Mesfin her, eller som ren podkast under «Sesongkortet»!

Da Adams ble skadet sist sesong hadde han notert seg for seks scoringer på sine 16 første seriekamper i debutsesongen for «Fugla». Det var gode nok tall til at flere klubber allerede da hadde sett det vanvittige potensialet den tidligere Sogndal-spissen besitter.

– Et kjempepotensial

På Mesfins kontor på Åråsen henger blant annet en Wolverhampton-drakt med Bjørn Bergmann Sigurdarsson på ryggen, samt en Mainz-drakt med «Ujah».

Draktene representerer tidenes dyreste salg fra Lillestrøm, men allerede nå er det en ny drakt på vei opp i «Wall of Fame» hos LSK-sjefen.

Ogbus overgang til Slavia Praha er blant de største i klubbens historie, men midtstopperen kan komme til å bli utkonkurrert av Adams om spissen finner tilbake til formen sist sesong.

– Han (Ogbu, red.anm.) kommer opp på veggen. Inntil videre blir han en ener, sier Mesfin om stopperen som forlot klubben tidligere i januar.

– Det er ikke noe tvil om at Akor Adams har et kjempepotensial. For å sette det på spissen så ville folk kjøpe han da han «hadde én skulder», så når han har to skuldre og kanskje kommer til å score litt mål så satser vi på at det blir bra til slutt der også.

De siste årene har LSK solgt spillere for over 50 millioner kroner, noe som har lagt et godt grunnlag for videre satsing.

– Opplever dialogen som veldig positiv

En annen spiller som snart kan være på vei inn portene på Åråsen er Vetle Skjærvik fra HamKam. Det har blitt rapportert i flere medier at det nærmer seg enighet om en overgang for midtstopperen.

Mesfin sier imidlertid at alt ikke er helt klart på det nåværende tidspunkt.

– Nei, han er dessverre ikke det (LSK-spiller red.anm.). Normalt sett hadde jeg ikke pratet så mye om andre spillere, eller gitt noen særlige kommentarer på en spiller som ikke er under kontrakt med oss, men det ville vært «komiske Ali» å ikke si at vi er interessert i han, sier han, før han fortsetter.

– Vi ønsker å få han over til LSK, så har det vært noen diskusjoner på hvordan man skal få til det, så håper jeg at vi får til det i fellesskap med HamKam underveis her, sier Mesfin.

– Men han er ikke LSK-spiller per i dag. Jeg opplever dialogen som veldig positiv. Vi har dialog med HamKam først og fremst. Det er ofte ting tar litt tid og her har det åpenbart vært flere parter inne i bildet så da er det ikke så rart, avslutter han.

Stenger ikke døren for Matthew

Mens nye spillere kobles til Åråsen-klubben, har midtbanespilleren Ifeanyi Mathew forlatt Lillestrøm etter at kontrakten gikk ut ved nyttår.

Nigerianeren, som er svært populær på Åråsen, ser seg nå om etter ny klubb, men Mesfin stenger ikke døren dersom 26-åringen ønsker å ta en ny sesong i gult.

– Vi har ikke regnet med han inn mot 2023, men jeg vil si det sånn; om Matthew ønsker å spille for LSK, så spiller han for LSK.