LILLEHAMMER (Nettavisen): Både Johaug og landslagstrener Ole Morten Iversen var etter lørdagens 10 km i fristil oppgitt over at russiske Tatjana Sorina gjentatte ganger gikk på langrennsstjernas staver.

Iversen mente det kostet Johaug seieren, og konfronterte dermed Sorina sin trener Egor Sorin etter løpet. Han mente den russiske løperen oppførte seg usportslig siden hun tråkket på Johaug sine staver.

Reaksjonen fra den norske leiren fikk Thomas Alsgaard til å reagere.

- Therese kan være sur i øyeblikket, men at trenerne skal begynne å krangle etterpå er helt håpløst, sa han i NRKs vinterstudio.

Se Therese Johaug sin reaksjon i videoen øverst!

Alsgaard mente at den norske reaksjonen var overdreven, og sa at det å bli tråkket på stavene er sånt som skjer i langrenn.

Les også: Da Fossesholm ble båret bort fra målområdet klarte ikke Johaug dy seg

Johaug stusser over Alsgaard-kritikken

Johaug mener imidlertid at det må være lov til å si ifra når en løper gjentatte ganger tråkker på stavene hennes.

- Vi sa bare ifra. Det må jo være lov. I dag så tråkket ikke Sorina på staven min en eneste gang, så da har hun kanskje lært litt, sier hun til Nettavisen.

Sorina og Johaug gikk mot hverandre på den 3. etappen av søndagens verdenscupstafett, som endte med seier til de russiske kvinnene.

- Tror du Alsgaard hadde reagert om han hadde vært deg i går?

- Ja, det tror jeg faktisk. Jeg hørte da jeg kom tilbake på hotellet at han sa «sånn var det i sporten». Men ja, jeg er spent på hva Thomas hadde gjort hvis han hadde hatt noen som tråkket på stavene hans i fem kilometer, sier Johaug.

Les også: Landslagstreneren med nådeløs beskjed til utøver: - Du har ingen styrker

- Adrenalinet koker

Langrennssjef Espen Bjervig stusser over at Alsgaard ikke forstår at det kan være mye følelser etter målgang.

- Thomas må reagere som han vil. Og så må han av alle, som har vært så mye med på dette, vite hvordan adrenalinet koker i målområdet når sånne ting pågår, sier Bjervig til Nettavisen.

Les også: Alsgaard rister på hodet over norsk reaksjon: - Helt håpløst!

- Idrett er følelser og det koker litt i oss alle akkurat når man kommer i mål. Vi putter det på kontoen for det. Vi pratet med Sorin i sted og han er blid som bare det. Dette er ikke noe problem, sier den norske langrennssjefen.

Bjervig mener Alsgaard bør vite hvor frustrerende det kan være når noen tråkker på stavene dine.

- Du tror han hadde reagert selv i går?

- Ja, garantert, sier Bjervig.

Les også: Fossesholm i tårer: - Det har ikke vært en dans på roser

Angrer ikke på konfrontasjonen

Det tror også landslagstrener Ole Morten Iversen som var den norske representanten som meldte fra om frustrasjonen til Egor Sorin, Russland-trener og Sorinas ektemann.

- Jeg tror Thomas Alsgaard hadde reagert hvis han hadde hatt noen gående på stavene sine i en halv konkurranse, sier Iversen til Nettavisen.

Under NRKs sending lørdag meldte Alsgaard at det ikke er unormalt at løpere går på trinsene på stavene til hverandre.

Les også: Ustjugov får eksperten til å advare: - Skremt

Iversen tror imidlertid at Johaug opplevde at det skjedde unormalt mange ganger i lørdagens løp.

- Hvis du snakker med Therese så tror jeg hun forteller en annen historie enn at det her skjer hele tiden, forteller landslagstreneren.

Iversen forteller at han synes det var riktig å ta en prat med Sorin etter lørdagens 10-kilometer.

- Jeg tenker at hvis det er noen av mine utøvere som gjør noe som er litt usportslig så setter jeg som trener stor pris på å få høre det av noen andre som har sett det.

- Det er en enkel korrigering og så blir det ikke noe problem senere, sier Iversen som forteller at han hadde en god tone med russiske Sorin under søndagens stafett.