Gå til sidens hovedinnhold

Fikk beskjed om at han vrakes

Det gjorde Chris André Jespersen forbanna. Nå får han støtte fra Petter Northug.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): Chris André Jespersen, som i utganspunktet er en dyktig friteknikker, gikk inn til en skuffende niendeplass på fredagens 15-kilometer fri.

Dermed la han inn en meget dårlig søknad til verdenscupåpningen i Gällivare neste helg.

Før start på søndagens 15-kilometer klassisk, kom beskjeden.

- Rett før start fikk jeg vel egentlig beskjed fra Trond (Nystad, landslagssjef) om at jeg er ute.

Det trigget 29-åringen. Han gikk et kjempeløp, og vant til slutt med god margin ned til Pål Golberg og Martin Johnsrud Sundby.

- Jeg ble ganske forbanna. Man får lyst til å bevise at man kan. Nå syns jeg at jeg fortjenter å gå verdenscup neste helg, sier Jespersen.

Skryt fra Northug
Petter Northug, som var tung i kroppen og endte langt nede på lista, mener Nystad gjør feil dersom han ikke tar med Jespersen til Gällivare.

- Chris er egentlig en rå skøyteløper, og gikk fort før jul. Han var litt uheldig på fredag, med litt dårlige ski og sånn, så han fikk nok ikke ut det han var god for. I dag viser han at han er sterk også i klassisk, og bør få være med til Gällivare neste helg. Han har gått fort der før, sier Northug.

- Må gå det jeg får
Da Jespersen gikk verdenscup i Gällivare for to år siden, sikret han sin hittil beste individuelle plassering, med en fjerdeplass.

- Gällivare er favorittplassen min, så det er dritt om jeg ikke får gå der.

Hordalendingen er redd for at fredagens dårlige plassering kan påvirke hele sesongen.

- Jeg ville i utgangspunktet droppe Tour de Ski, og satse for fullt mot Gällivare, Kuusamo og VM, men det kan være at jeg bare må gå det jeg får gå, sier han.

- Men det er helt fair, det. Det var folk som slo meg på fredag.

Søndag var han imidlertid klart best.

- Jeg er overrasket. Det er vel alle. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne. Jeg har aldri gått fort i klassisk, men har trent masse på det i år.

Kommentarer til denne saken